Kramer klar för Karlbergs BK: ”Känns fantastiskt att få stanna i KB”

RedaktionenNyheter, Senior

22-årige Viktor Kramer anslöt till Karlbergs BK på lån från Sollentuna FK i somras. Nu står det klart att mittfältaren fortsätter permanent i den rödvita tröjan. Kramer säger att han lockas av den offensiva fotbollen som Kalle Karlsson vill spela.
– Just nu känns hela ”paketet” man får med KB väldigt lockande.

Viktor Kramer lånades in från divison 1-klubben Sollentuna i somras.

Nu står det klart att Kramer och Sollentuna går skilda vägar, samtidigt som Karlberg lämnat en plats öppen för mittfältaren. KB och Kramer är överens om en fortsättning i klubben.

– Viktor passar in bra hos oss både på och utanför planen. Han har en finfin vändningsfot och är en tvåvägsspelare som jobbar hårt. Han är en riktig karaktärsspelare som sätter laget främst, och såna spelare kan man aldrig få för många av. Jag har också ett par idéer om vad vi ska jobba på för att utveckla hans spel lite till, men det tänker jag ta med honom själv först, säger tränaren Kalle Karlsson.

–  Kramer kom till oss i somras med ett litet stukat självförtroende, men blev bättre och bättre med tiden. Dessutom är han väldigt omtyckt i gruppen. Vi vet dock att han har ännu mer att ge och med en hel försäsong i ryggen tror jag på ett starkt 2018 för honom. Det ska bli kul att se Viktor utvecklas under Kalle Karlssons vingar.

Den förre AIK- och Sollentunaspelaren är lycklig över att stanna kvar i rödvitt.

– Det känns fantastiskt att få stanna i KB även nästa säsong och få vara med på resan från säsongsstart! Jag vill passa på att tacka grabbarna som tog emot mig med öppna armar när jag kom mitt under säsongen i somras. Jag har trivts oerhört bra på planen och i omklädningsrummet sedan dag ett här, säger Viktor Kramer.

Hur känns det med Kalle Karlsson som tränare?
– Vi har ju hunnit känna på varandra lite grann här nu efter säsongsavslutningen och jag gillar den tydlighet han har i hur laget ska agera i olika situationer på planen. Jag minns hur det var att möta KB under hans ledning med Sollentuna säsongen 2016 och hur spelarna samt publik då tyckte att det spelades en rolig och sevärd fotboll. Just nu känns hela ”paketet” man får med KB väldigt lockande.

Personlig målsättning nästa säsong?
– Den personliga målsättningen när jag kom hit var främst att få kontinuerlig speltid och med det få tillbaka självförtroendet på planen. Jag tycker att jag börjat hitta tillbaka till mig själv mot slutet vilket känns skönt. Inför nästa säsong kommer jag att lägga i ytterligare en växel för att försöka bli en stöttepelare i laget och därmed ta nästa kliv.

– Jag jobbar mer medvetet och hårdare i gymmet nu på försäsongen för att kunna lyckas med det jag vill på planen sedan när säsongen börjar. I takt med att självförtroendet blivit bättre både tror och hoppas jag att jag kommer bidra med mycket fler poäng än tidigare. Sedan vet jag hur det känns att vinna Division 2 Norra Svealand och skulle gärna uppleva känslan igen fast med de här grabbarna. Jag tror på ett fantastiskt 2018 för Karlberg.