Kronoberg-Gamla KB 2–5

kb-andersBK Gamla KB

Gamla Karlbergare vann måstematchen mot Kronoberg i lördags – och nu är division 6-kontraktet troligen säkrat.

Bottenstriden i division 6 har varit dramatisk hela hösten i takt med att Gamla KB har radat upp segrar.

Inför mötet med Kronoberg låg lagen på samma poäng, men där Gamla KB hade en match mindre spelad.

Gamla Karlbergare började bäst och Alberto Verazain gav laget ledningen i inledningen. Kronoberg kvitterade bakom provisoriska målvakten Andreas Fält, men när Roger Svensson tog plats mellan stolparna tog de röda över tillställningen. Alberto Verazain distanssköt vackert in 2–1 och Jonas Nilsson fyllde på med 3–1 före paus.

I andra halvlek ökade succévärvningen Jonas Nilsson på till 4–1 innan Kronoberg reducerade på en retur från nära håll. Jens Nilsson fastställde slutresultatet till 5–2.
Bäst i Gamla KB var yttermittfältaren Alberto Verazain som visat stark form i höst.

Segern var ytterst viktig för Gamla KB som därmed klättrade upp från nedflyttningsplats. Nu kan division 6-kontraktet avgöras på skrivbordet. Den ej avslutade matchen mot Östermalm (ställningen 4–0 till Gamla KB med 23 minuter kvar innan regn och hagel gjorde planen ospelbar) kan spikas till 4–0 eftersom Östermalm bett om det sedan de säkrat sin division 6-status i helgen.

Om Gamla KB får de tre poängen från Östermalm-matchen och vinner sista omgången mot serietvåan Westermalm slutar laget fyra i serien – en bragd sett till den nattsvarta våren.

Kronoberg-Gamla Karlbergare 2–5 (1–3)

Mål, Gamla Karlbergare: 0–1 (2) Alberto Verazain, 1–2 (28) Alberto Verazain, 1–3 (38) Jonas Nilsson, 1–4 (49) Jonas Nilsson, 2–5 (80) Jens Nilsson.
Publik: 13.