Kungsängens IF – KB 1–3

kb-redNyheter, Senior

KB tog tredje raka segern

KB säkrade en ny trepoängare i division 2-fotbollen på lördagen. Borta mot svårspelade Kungsängens IF startade Karlberg återigen vasst och skaffade sig tidigt en tvåmålsledning. I tionde minuten hade Alenga Masimango tvingat Oguzhan Yildiz till en vass räddning. På den efterföljande hörnan satte Adam Groundstroem 1–0 från nära håll efter en retur sedan Gabriel Beckman nickat i ribban. Två minuter senare petade Alexander Kärki in 2–0 efter fint förarbete av Marcus Kettler. Serietrean från Kungsholmen dominerade spelet och hade möjligheter att öka på ledningen, men istället kom 1–2 från ingenstans när Kevin Hallberg, fri med Viktor Segerström, vackert lobbade in bollen. Kungsängen tog över initiativet i den delen av matchen, men kort före paus drog KB upp ett vackert anfall och Alenga Masimango spelade in till Pashang Abdulla som prickade in 3–1.

Samma mönster – Masimango till Abdulla – utspelade sig fem minuter in på andra halvlek också. Men då dömde domaren Jakob Lejonstad bort Abdullas mål, ett märkligt domslut som inte ens hemmaspelarna förstod.
Kungsängen försökte mobilisera men det blev inga riktigt farliga lägen till reducering.
– Jag tyckte att vi hade hyfsat bra kontroll i andra. Första 20 minuterna i första halvlek är vi återigen mycket nöjda med. Vi var inte lika bra som förra helgen mot Gusk men vi var gedigna och vi ska jobba på att bibehålla en hög nivå i längre perioder än senaste två matcherna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget för arbetsinsatsen och plussade extra för mittbacken Michael Jahn som styrde försvaret.

Kungsängens IF–Karlbergs BK 1–3 (1–3)
Mål: 0–1 (10) Adam Groundstroem (Gabriel Beckman), 0–2 (12) Alexander Kärki, 1–2 (26) Kevin Hallberg (Damon Fard), 1–3 (40) Pashang Abdulla (Alenga Masimango).
Publik: 150.