Kvarnen Cup 2019

kb-pelleNyheter

I helgen va de alltså cup för herrarna. På förhand va målsättningen att gå vidare från gruppen men de skulle bli så mycket mer.

GRUPPSPEL LÖRDAG 11/5

Karlbergs BK – Järfälla IBK (B) 2-2

Järfälla må spela i division 5, men vi visste på förhand att dem skulle va duktiga. Järfälla ställer upp med sitt duktiga juniorlag spetsat med 3 spelare från sin divison 1 trupp. En match där Järfälla tilläts spela runt bollen och stundtals vart vi satta under hård press men vi lyckas alltså få ett oavgjort resultat inledningsvis. Järfälla missar sin straff dem tilldelats då dem spelar i en division lägre än oss.

Nyckeln för oss vart snabba spelvändningar där vi lyckas straffa Järfälla två gånger om.

Sundbyberg – Karlbergs BK 5-6

Sumpan hade inlett med en klar seger i första matchen och här var vi säkra på att dem skulle vilja dra upp tempot. Tidigt åker vi på ett 0-2 underläge, därefter vaknar vi ordentligt och börjar spela riktigt bra stundtals. Innan första perioden är till ända hinner vi få in både ett och två mål för att ha ställningen 2-2 i paus. Kilis slår sedan in vår ”divisionsstraff” innan andra perioden börjar och vi inleder då perioden i ledning. Vi åker på en tidig utvisning i andra och lyckas freda målet på föredömligt sätt. Direkt när vi är åter fulltagligt gör vi mål 4 och 5 inom loppet av 14 sekunder. Sumpan kommer igen och hämtar ikapp våran 3 måls ledning med mindre än 3 minuter kvar. Precis i matchens slutskede hittar Max en passning genom försvaret till Husse som petar in 6-5 målet med 20 sekunder kvar. Avancemanget från gruppspel är därmed säkrat!

Kungakronan delas välförtjänt ut till Max efter 1 mål & 2 assist.

Karlbergs BK – Kvarnbergsplan IBK 9-1

Siffrorna i underkant, vi kunde och borde gjort fler mål i den här matchen som vi dominerade fårn start till slut. Arrangören var redan utslagna och hade inget att spela för. Vi leder med 7-1 efter första halvan och i andra spelar vi bara av matchen. Noterbart är att Kilis står för 4 mål & 1 assist i matchen och belönas med kungakronan.

Ställning Grupp A

1. Järfälla 7P 13-3 i målskillnad

2. Karlberg 7P 17-8 i målskillnad

3. Sundbyberg 3 16-14 i målskillnad

4. Kvarnbergsplan 0 5-26 i målskillnad

SLUTSPEL SÖNDAG 12/5

Karlbergs BK –  Vendelsö 5-2 (Åttondelsfinal)

Vi ställdes alltså mot Vendelsö som kommit tvåa även dem i sin grupp. En tuff match på papperet då Vendelsö spelar en division högre än oss.

En liknande match som den första gruppspelsmatchen då vi får möta ett lag med spelskickliga juniorer. Vi utnyttjar dock våra chanser och går upp i en tidig 2-0 ledning. Vendelsö hämtar dock upp till 2-2 innan Kilis placerar in en boll i bortre hörnet i spel 5 mot 4. När Jim åker på en tryckare nån minut senare stannar spelet upp och den enda med sinnesnärvaro nog är Max som hämtar bollen på mittplan för att sedan trycka in bollen i mål för 4-2. Matchen avslutas med att Björkman lägger in bollen i öppen kasse. Vidare till kvarten! Kungakronan till Max, dock med snudd från Lifen i kassen.

Karlbergs BK – Torshälla Ungdom IBK 4-2 (Kvartsfinal)

Återigen ett divison 3 lag, återigen ett lag fyllt med spelskickliga juniorer, återigen en KB vinst. En stor arbetsinsats där vi nu börjar se ordentligt trötta ut. Vi lyckas med våra snabba spelvändningar återigen och det verkar vara vårt nya framgångsrecept. Jim nyper kungakronan efter stort slit och 1+2.

Karlbergs BK – IS Bar Central Nytorget 1-7

En trött trupp skulle bjuda upp till dans, i en period iallafall. Bar Central har denna säsong vunnit division 3 och ifjol stod dem som segrare av Kvarnen cup. Vi visste att här får vi de tufft med fullt och utvilat manskap, ännu värre tänkte vi nu. Den första perioden, hela matchen egentligen, trycker BC på framåt och spelar runt och igenom oss. 1-0 kommer tidigt men därefter händer något. Vi vaknar och börjar spela stundtals bra innebandy på Edbohallens svårspelade trägolv. Vi lyckas kvittera genom Jim efter en mycket fin kontring. Därefter går BC upp till 2-1 innan perioden är över. I paus känner vi att vi är med, dock lite oro för Husse som tvingats kliva av matchen. Kilis, som satt 3 av 3 straffar tidigare i turneringen missar tyvärr sin sista straff för turneringen innan andra periodens början. I sista perioden blir vi bortspelade och egentligen överkörda. Vi är för trötta för att hänga med när Bar Central drar upp tempot och siffrorna rinner iväg till 1-7 när hesa Fredrik ljuder. Äventyret är därmed slut för denna gången.

Summering: Vi gör en storstilad avslutning på säsongen 2018/2019 och spelar med stort hjärta och mycket vilja. Vi visar att vi klarar av att spela på en högre nivå och detta ska vi ta med oss till nästa säsong. Stort tack till arrangören Kvarnbergsplan och ”all” publik som följde turneringen (främst familjen Boström som va representerade varje match).

Nu tar vi sommarlov och siktar på försäsong och silly marknaden.

FORZA KB