Kvarnsveden – KB 0-1

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Nyheter KB fotboll, Senior0 Comments

2013_KB-ESK_Attila

Atilla Engin Köksal fick chansen på topp och tog den. Arkivfoto: Anders Jansson

KB:s herrar avslutade division 2-säsongen på bästa tänkbara sätt i söndags då man besegrade Kvarnsveden i Borlänge med 1-0 efter mål redan i den 21:a minuten från Atilla Engin Köksal.

Därmed hamnade KB till slut på en nionde plats, sex poäng före Västerås IK som får kvala, men en poäng efter Kvarnsveden trots två KB-vinster. Huddinge blev seriesegrare till slut.

– Tre timmar bussresa, sista matchen för året, en något decimerad trupp, och så var vi ju helt klara för division 2 nästa år, och med de förutsättningarna så kändes det extra skönt att vinna mot Kvarnsveden, kommenterar lagets assisterande Roger Svensson.

– En mängd sjukdomar/skador/jobb/avstängningar gjorde att vi åkte till Borlänge med 14 spelare, men inställningen hos de som spelade var mycket bra.

– Vi börjar helt ok, men ju längre halvleken lider tar vi över taktpinnen. Kvarnsveden är duktiga, speciellt på sin högerkant där de kommer igenom ett par gånger bakom Jawad, men deras chanser blir inte till riktiga farligheter.

Målet som vi gör kommer efter drygt 20 minuter, där Ömer hinner upp en boll djupt nere i vänstra hörnet, drar en kille och driver in mot mål. Han drar på ett skott som målvakten fumlar lite och bollen hamnar framför Atilla som bara kan rulla in den.

Vi är det bättre laget som sagt, även om Kvarnsveden sticker upp ibland med sina längre bollar. ‘Stoffer’ åker dock på en ful stämpling i mitten på halvleken och tvingas byta. ‘Tugge’ hoppar in i hans ställe.

I andra halvlek flyttar hemmalaget fram sina positioner och byter in lite nytt folk. Den längre bollen kommer nu mycket tidigare på deras resliga forwards. Vår backlinje ser lite hackig ut och de hittar fina ytor ett par gånger emellan och bakom.

Francis räddar något och deras forwards missar vilket freder vårt mål. Jonathan och Garofalo, som spelar som sittande fältare gör ett gott dagsverke och gör det väldigt trångt för KIK centralt. Jonte, för dagen med kaptensbindeln på armen, gör en riktigt bra match återigen.

I deras press ställer vi om ett par gånger, och både Atilla, ‘Tugge’, och Ömer har lite chanser. ‘Tugges’ skott i ribban från 25 meter var det närmaste vi kom en utökning av ledningen.

Skön glädje när visslan gick, och vi firade med årets sista sång i omklädningsrummet. nu är det sex månader kvar tills nästa tävlingsmatch. Den du.

/Roger

Laget: Francis Ngono Ndzengue – Gustav Hedberg, Ted Fontér, Fredrik Arvidsson, Youssef Lahlou – Jonathan Partin (K), Christopher Bergqvist (Turgay Dagdelen, 31:a) – Johannes Bengtsson (Daniel Thelin, 63:e), Christofer Garofalo, Ömer Erdal – Atilla Engin Köksal.