Kvarnsveden – KB 3-0

Thomas BahnsonMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK föll i lördags borta mot Kvarnsveden med 0–3.

Det var ett sargat KB som åkte till Borlänge och Ljungbergsplanen i lördags. Anfallskvartetten Mathias Sundberg, Sebastian Silva, Bryan Massa och Ertan Özge saknades. Christofer Garofalo fanns med i truppen efter en månads skadefrånvaro, men började på bänken.

Första halvtimmen var jämn där lagen hade varsin stolpträff. I den 37:e minuten fick hemmalaget utdelning. En långboll ledde fram till ett inlägg där Joakim Broman dök upp och nickade in 1–0.

En situation minuten före paus blev matchavgörande. Kvarnsvedens Simon Stenberg väggade sig igenom och ramlade i närkamp med Tor Ranniste. Straffen går att acceptera, men domaren tog det märkliga beslutet att visa rött kort för målchansutvisning – ett beslut som ifrågasattes både av hemmatränaren och delar av hemmapubliken…

Ahmet Abic placerade in 2–0 från straffpunkten och uppförsbacken blev än jobbigare för Karlberg.
KB ryckte upp sig i andra trots det numerära underläget. Laget försökte, men lyckades inte få till någon anstormning eller några heta reduceringschanser. Med knappa kvarten kvar kontrade Kvarnsveden in 3–0.
– Vi räckte inte till i den här matchen. Vi mötte ett för dagen bättre lag. I andra halvlek gjorde vi ett tappert försök men utvisningen blev för tung att bära, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Nästa match för KB spelas på lördag hemma mot Skiljebo.

Kvarnsvedens IK–Karlbergs BK 3–0 (2–0)

Publik: 100.