Kvarnsvedens IK – KB 0–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK fick med sig en poäng hem från mötet med Kvarnsveden i lördags.

KB reste till Borlänge med den starka 4–0-segern över FC Gute i färskt minne. Men laget lyckades inte följa upp förra helgens insats. Istället svarade KB för en riktigt blek första halvlek. Andreas Flyckt hade ett avslut som gick rätt över och Mathias Karelius hotade ett par gånger utan att få till det sista. Mer än så skapades inte.
– Vi började riktigt sömnigt första fem minuterna och det satte tonen för första halvlek. Tycker inte vi når upp i närheten av normal kapacitet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek började Kvarnsveden bäst första tio minuterna, men KB skulle få chanserna. Inhopparen Robiel Mecconen var helt fri i 59:e minuten men hemmamålvakten Tom Jansson räddade. Mathias Karelius testade med skott, Jansson räddade igen. I den 70:e minuten överlistades Jansson av Karelius, men då hade linjedomaren Abdisadiq Muse Farah felaktigt vinkat för offside (bilden ovan).
– Det var ingen bra insats från vår sida. Slarvade för mycket och hittade ingen rytm. Kvarnsveden skapade knappt några chanser men gjorde det bra i uppbyggnadsspelet. Oavgjort kändes logiskt, säger Kalle Karlsson.
KB fick avsluta matchen med decimerat manskap sedan två spelare skadat sig sista tio minuterna när alla tre byten var gjorda.
Ytterbacken Ivan Förlin och mittbacken Sean Sabetkar höjde sig över mängden hos bortalaget. Övriga kan bättre.

Kvarnsvedens IK–Karlbergs BK 0–0
Publik: 30 (på Ljungbergsplanen).