Kvarnsvedens IK – KB 0–3

kb-redNyheter, Senior

KB tog ny seger i Borlänge

KB inledde piggt på Ljungbergsplanen i Borlänge i torsdags. Pashang Abdulla serverades av Marcus Kettler och fick ett jätteläge att göra mål från nära håll redan i tredje minuten. Abdulla fick även nästa chans, då framspelad av Alexander Kärki, men skottet gick utanför. Istället kom 1–0 i minut 28 när Alexander Kärki, efter fint förarbete av Alenga Masimango, tryckte in ledningsmålet efter att ha snappat upp en andraboll. Kvarnsveden fick in en kvitteringsboll, men målet dömdes bort då Viktor Segerström bedömdes ha greppat bollen när han tacklades.

I andra halvlek jobbade Edvin Monemi förtjänstfullt fram bollen på vänsterkanten och tog sig in i straffområdet. Passningen nådde Alexander Kärki som styrde in 2–0. Kärkis senaste fullträff var i femte omgången ifjol hemma mot FC Gute – nu gjorde han två mål inom loppet av 27 spelminuter och var ytterst nära ett hattrick i andra halvlek. En rejäl ketchupeffekt!

Med tjugo minuter kvar fyllde inhopparen Axel Wiorek på med 3–0 efter ett finfint anfall. Kvarnsveden hade ett par reduceringschanser, bland annat räddade Oskar Sewerin på mållinjen vid ett tillfälle.
– Det var en disciplinerad insats, vi spelade klart bättre än vi gjort de senaste matcherna och kunde haft en större ledning i paus om vi varit mer distinkta. I andra halvlek har Kvarnsveden en del giftiga inlägg, men på det hela tycker jag att det känns tryggt efter vårt 2–0-mål även om de hade någon straffsituation, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Han plussade extra för mittfältaren Alexander Kärki, som firade sin 80:e tävlingsmatch i KB-tröjan med att bli tvåmålsskytt, samt inhopparen Daniel Larsson.
Glädjande var att KB hade 15-talet tillresta supportrar på matchen. Vi hoppas på bra publikstöd på söndag när vi tar emot Sundbybergs IK hemma på Stadshagen (avspark 14.00).

Kvarnsvedens IK– Karlbergs BK 0–3 (0–1)
Mål: 0–1 (28) Alexander Kärki, 0–2 (55) Alexander Kärki (Edvin Monemi), 0–3 (70) Axel Wiorek (Pashang Abdulla).
Publik: 100 (på Ljungbergsplanen).