Laul: ”Därför lägger jag skorna på hyllan”

Thomas BahnsonBK Gamla KB

Mitt under en glödhet nedflyttningsstrid har Gamla Karlbergares anfallare Robert Laul, 38, kastat in handduken. Här förklarar han sitt beslut.
Hej Robert! Det är många som undrar – stämmer det verkligen att du har lagt skorna på hyllan mitt under en brinnande nedflyttningsstrid?
– Det verkar inte bättre. Om man missar att sluta på topp, får man åtminstone sluta när man nått botten.
Fotboll har varit en stor del av ditt liv under många år, du har spelat i alla serier från superettan ned till division 6. Kommer du inte att inse snart att du saknar sporten för mycket för att lägga av?
– Jo, det gör jag redan. Men ljumskarna håller inte, det är den dystra verkligheten. Jag håller sakta men säkert på att rehaba mig tillbaka från en tillvaro där jag haft samma löpsteg som Tommy Söderberg innan höftledsoperationen.
Presslandskampen mot Finland i mitten av augusti verkar ha satt djupa spår. Var det den matchen eller Brasilienäventyret som blev dödsstöten för din fotbollskarriär?
– Omställningen från tre caipirinha om dagen till en ”straffområde-till-straffområde”-roll i journalistlandslaget var det sista en redan plågad kropp behövde.
Sedan slutet av juni har Gamla Karlbergare vunnit fem av sex matcher i division 6. Har du någon hälsning till laget?
– Kämpa! AIK kör ju en publikkampanj nu, ”Unlock90k”, de ska dra 30 000 i tre raka hemmamatcher. Själv kör jag kampanjen ”Under90k”. Och visst, skulle vågen visa under 90-strecket kan det kanske bli en comeback till våren.