Laul: ”Jag är redo till hösten”

kb-redBK Gamla KBLeave a Comment

Laul

Robert Laul, 38 år i morgon, var Gamla Karlbergares profilvärvning inför säsongen 2013. På grund av kontinuerligt kvällsjobb blev det bara två framträdanden, men den förre Ljungskile-spelaren lovar bättring 2014.

Det är många som undrat – kommer du fortsätta i Gamla Karlbergare?
– Problemet är att jag åker till Brasilien halva sommaren. Resten av sommaren tänkte jag tillbringa på Hawaii. Men jag räknar med att vara redo till hösten.

Innan du skrev på för Gamla KB krävde du tröja nummer tio, att få slå straffarna och en fri roll framför mittfältet. Du fick inget av dessa krav uppfyllda. Men vad säger du om din debutsäsong i KB?
– Jag betraktar det som ett kontraktsbrott och det är på väg upp i Disciplinnämnden. Jag har hört att Tallinger yrkar på två matcher utan publik.

Du var ju i rätt bra form efter din hälsoresa till Portugal på våren. Vad hände sen?
– Jag dejtade en tjej i den vevan och helt plötsligt skulle man gå på parmiddagar och dricka vin var och varannan kväll. När jag väl lyckades krångla mig ur det där så var uppförsbacken brant igen.

När du väl spelade en halvlek, borta mot Ekerö i sista omgången, var du en av planens bättre spelare. Kan vi vänta oss mer av den varan kommande säsong?
– En av planens bättre kan jag nog vara. Frågan är om jag orkar vara det i en hel halvlek igen. Jag hade ju ett inhopp på 20 minuter i nån match innan som slutade med ett inhopp på tio minuter. Det var mer lagom.

Du har spelat i superettan, division 1, division 2, division 3, division 4, division 5, division 6. Allsvenskan lär bli övermäktigt, men vill du hinna med sjuan innan du lägger skorna på hyllan?
– Det låter väl som en bra målsättning för Gamla Karlbergare i år. Mot sjuan! Då kan vi ju i alla fall inte misslyckas oavsett hur det slutar.

/red