Legendaren Hager gör sin 17:e säsong i KB

kb-redBK Gamla KB, Nyheter

Hallå där…
…Richard Hager, 44, som bestämt sig för att köra ytterligare en säsong i Gamla Karlbergare – hans 17:e raka i KB-tröjan.

Var det succéhösten som fick dig att köra ett år till?
– Ja, det stämmer – främst att inledningen av hösten gick ganska bra. Detta tack vare att vi spelade på ”riktigt” gräs de tre första matcherna. Det går ju lite långsammare på gräs vilket passar en 44-åring bättre. Då kände jag att det var riktigt kul igen. Om alla matcher spelades på gräs skulle jag aldrig sluta!

När kom du till Karlberg och vad är ditt bästa KB-minne?
– 1999. Mina bästa minnen måste vara alla seriesegrar (1999 flyttades upp vi från femman, 2007 vann vi fyran och 2010 ”vann” vi (flyttades upp) sexan.

Vad är det som gör KB speciellt?
– Alla härliga lagkamrater och ledare som har passerat under åren. Jag har ju själv bara spelat i KB på seniornivå, och i alla A-lag har vi alltid haft spelare från flera olika delar av landet, med olika bakgrund och olika åldrar. Det har jag tyckt om.
Dessutom kan man ju spela i KB hela livet: från knatte till junior, till senior, till Gamla KB. Möjligen behöver vi starta upp ett ”äldre/veteran-KB” för att jag ska kunna fortsätta efter 50!

Vad tror du om nästa säsong för Gamla Karlbergares del?
– Får vi en bra start och lyckas hitta det flytet vi hade under höstsäsongen, tror jag att vi kan komma bland de tre-fyra främsta. Vi behöver en relativt stor trupp, så jag hoppas vi kan locka några nya, gärna tempostarka, spelare till nästa år.

Hur ser försäsongsträningen ut när man nått din ålder (fyller 45 nästa år)?
– Jag försöker hålla igång några gånger i veckan – innebandy och innefotboll. Springer då och då. Jag skulle vilja vara lite smidigare så kanske att jag börjar på yoga eller någon annan form av rörlighetsträning. En och annan anti-inflammatorisk tablett behöver jag nog också ta!

/red