Lidingö – Karlbergs BK 2-2

Thomas BahnsonDam, Nyheter

På lördagen åkte damerna ut till vallen för att möta serieledande Lidingö. Det var 5 poäng emellan lagen och det var viktigt att inte låta glappet bli större.

Normalt sett är KB ett offensivt lag men i denna match valdes en ihopsnickrad defensiv taktik för att ge oss bästa möjliga chans att vinna. Det blev en experimentell 5131 formation med punktmarkering och kontringar.

Matchen var helt jämn. Lidingö tilläts ha bollen och de stod för det mer konstruktiva passningsspelet. KB borde fått spela med en spelare mer redan efter 10 min. Lilja Björk blev frispelad från mittplan och sista backen fällde henne en bit in på deras planhalva. Domaren dömde ”ingen målchans” och gult kort men vi som känner Lilja… KB fick ändå första chansen när vi sköt i ribban. Men Lidingö fick utdelning på sin första chans efter att de kontrat snabbt på en hörna och deras notoriske målskytt Femke placerat med kraft för 1-0. Det dröjde dock inte länge innan KB satte kvitteringen. MatildaB drev förbi några motståndare på mitten och fick ut bollen till Lilja som tog sig förbi på kanten och spelade in till Matilda Gustafsson som placerade distinkt under målvakten. Lagen hade något bra läge var till men 1-1 stod sig halvleken ut. 

I pausen gick snacket att hålla disciplinen och ta våra chanser. Spelet såg likadant ut med Lidingö i possession och KB organiserade. I mitten på halvleken bryter Matilda Gustafsson ett uppspel och får till ett långskott som på något sätt når nätmaskorna för 2-1 ledning. Hennes andra mål för dagen som gick ihop med hennes fullständigt fantastiska insats i arbete och bollkontroll. Med lite tur kunde KB ha gjort ytterligare ett mål men det blev aldrig av utan resten av matchen backade vi hem och försvarade. Lidingö fick straff i 85e minuten när Caroline Blom dömdes att ha kapat deras anfallare när vi tyckte det var 50/50 på boll och båda låg skadade. Lidingös kapten missade dock målet med sin straff och då kändes det att vi kanske skulle ordna detta. Men på en onödig hörna på övertid lyckas vi inte rensa bollen och Femke snappade upp chansen och gjorde sitt andra mål för dagen. Så himla surt avslut på matchen. 

Men ingen kan ta vår insats ifrån oss. Det känns som folk runtomkring oss har svårt att ge oss beröm för våra prestationer men KB har haft en av de svåraste matchserierna av alla lag och gjort det väldigt bra så här långt. Nu ska denna insats byggas vidare på så att vi fortsätter slåss uppe i toppen av tabellen. 

Lidingö – Karlberg 2-2 (1-1)

LFK, mål: 1-0, 2-2

KB, mål: 1-1 Matilda Gustafsson (Lilja), 2-1 Matilda Gustafsson

Publik: ca 80

Kommentarer

kommentarer