Lividikos: ”Skönt att få ta första trean hemma på Hagen”

kb-redNyheter, Senior

Fjolårets skyttekung David Lividikos, 20, berättar om segern mot IK Franke, truppens nivå idag jämfört med samma tidpunkt förra året och sin egen start på säsongen.

Första trepoängaren på Stadshagen togs med besked (4–0) mot IK Franke. Publiken bjöds på stor underhållning i söndags. Kan ni upprepa insatsen mot Syrianska?
– Ja, det var skönt att få ta den första trean på hemma på ”Hagen” med bravur! Och om vi gnuggar på och fortsätter tro på det vi gör så ska vi nog kunna upprepa insatsen mot Kerburan.
Om du jämför laget med samma tidpunkt förra året, då i division 3, vad ser du som de största skillnaderna?
– Den största skillnaden enligt mig ligger i kvalitén. Vi har trappat upp ett snäpp och då menar jag alla från tränarstaben till sista spelare i laget. Det känns som att vi alla talar samma språk gällande fotboll och att vi alla drar åt samma håll. Sen har vi spetsat truppen lite och har även en mycket jämnare nivå i truppen vilket gör att vi är vassare än i fjol.
I förra bortamatchen mot BKV Norrtälje (1–1) höll du dig påpassligt framme och satte KB:s ledningsmål. Ditt mål första för i år. Vad säger du om din säsong så här långt?
– Ja, det var skönt att få spräcka nollan i första matchen från start. Min säsong så här långt har varit lite trevande. Det har varit lite fattigt med speltid då vi har två riktigt bra anfallare i mig och Modou (Gassama).
Vad har du för personlig målsättning med säsongen?
– Min personliga målsättning är främst att komma upp i min högsta nivå igen. Min skada från förra året har gjort att jag inte riktigt är mig själv än. Sedan är det bara att göra det bästa jag kan i alla tillfällen som ges så får man se hur långt det räcker.

Namn: David Lividikos.
Född: 1995.
Position: Anfallare.
Moderklubb: Örby.
Kom till KB: 2015 (från Boo FK).
Matcher i serien 2016: 5 (varav 2 från start).
Mål: 1.
Assist: 1.
Antal matcher/mål för KB totalt: 24/13.

/red