Lovande premiärseger för U-19

Thomas BahnsonNyheter KB fotboll

Då var det dags för Karlbergs U-19 att sparka igång årets säsong. Först ut, bortamatch mot Brommapojkarna på Grimsta IP.

KB ställde upp med följande spelare i  ett 4-3-3:

Jashar

Nathep Tom Chris Lothar

Itte Axel

Einar

Dauda Petter Jonas

Avbytare: Kalle, Melker, Fagun

Fokus idag var att få en match i benen samt att vara övertydliga i vårt presspel. Första halvlek startar vi väldigt bra och kontrollerar spelet på motståndarnas planhalva.

Vi vinner boll högt upp och på det sättet skapas ett antal målchanser, skärpan saknas dock. Vid tillfällen lyckas BP ta sig ur vår höga press och skapa ett antal kontringslägen. Försvarsspelet ser däremot bra ut och vi är följsamma och styr ut BP mot kanterna.

Jashar fick fortsätta frysa i målet…

I mitten av halvleken kommer första målet på ett inspel från kant och vi kan ganska enkelt sätta dit bollen. Einar håller sig framme på en passning från Jonas. I en period efter målet är det igen nära flera gånger, och till slut lyckas vi sätta dit även 2-0 på ett välplacerat skott inne i straffområdeimage2t.

Den här gången var det Jonas som hittade nätet efter framspelning från Melker. Något att bygga vidare på var våra fasta situationer. Hårda inåtskruvade ställde till oreda i BP:s straffområde gång efter annan och vi hade både nick i ribban och en boll som BP lyckades rädda på mållinjen.

Andra halvlek gör vi ett par byten och inledningsvis hamnar vi fel i positionerna vilket gör att BP jämnar ut spelet. Detta utan – att förutom ett par skottförsök utifrån och något halvfriläge som Jashar avstyr – skapa något.

I mitten på halvleken börjar vi hitta rätt igen i positionerna och kan spela runt bollen i laget. Vi hittar inte riktigt rätt i tajmingen i djupled i andra halvlek och domaren blåser av matchen.

En bra genomkörare för grabbarna och alltid roligt med seger, nästa match är söndag 21/2 och då väntar Värmdö

//Red