Magnusson lovar ödmjukt Karlberg: ”Alla tar jobbet för varandra”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK har fått en flygande start på divison 2-säsongen. 5-1-segern mot Skiljebo var den tredje trepoängaren på lika många matcher. Nu väntar en tuff bortamatch mot ex-allsvenska Enköpings SK på Envallens naturgräs. KB-mittfältaren Herman Magnusson berättar här om sina tankar om säsongsstarten och matchen på lördag.

Det blev målfest på långfredagen mot Skiljebo (5-1). Var ni så överlägsna som siffrorna säger?

– Jag tycker första halvlek är ganska jämn. De startar piggt och gör 1-0 väldigt tidigt. Det kändes som att vi blev lite chockade över deras start. Men vi växer in i matchen och tar över mer och mer och gör rättvist 1-1 genom en fin prestation av (Marcus) Kettler. Sen har vi en sämre period i slutet av första halvlek så kryss i halvtid känns ändå rimligt.

– Starten av andra halvlek är inte heller speciellt bra men tycker vi tar över matchen när Pash (Pashang Abdulla) gör 2-1. Efter det får vi lite lugn och börjar kontrollera matchen. Vi låter bollen göra jobbet och det känns som att Skiljebo börjar tröttna så vi får mer och mer ytor att spela bollen på och gör 3-1 rätt snabbt efter 2–1 målet.
Där kändes det som att luften gick ur Skiljebo så efter 3-1 målet kontrollerar vi matchen och gör både 4-1 och 5-1.

Tre segrar på tre matcher. Finns det någon risk att ni tappar ödmjukheten?

– Det tror jag inte. Vi är ett lag som jobbar tillsammans där alla är väldigt viktiga för att vi ska lyckas och där alla tar jobbet för varandra.

Hur rankar du din inledning på säsongen?

– Jag tycker att jag haft en ganska bra inledning på säsongen. Jag har fått stort förtroende och spelat mycket så det är jag väldigt glad för!

Ex-allsvenskt motstånd på lördag på Envallen i Enköping. Hur går tankarna inför den matchen?

– Det ska bli roligt med match igen! Vet inte så mycket om motståndet faktiskt men de slog Skiljebo så det kommer bli en tuff match!

Lördagens match borta mot Enköpings SK spelas klockan 14:00 på Envallens naturgräs.