Sobrinho och Magnusson debuterade: ”Få lag är så spelskickliga som vi”

RedaktionenNyheter, Senior

Richmond Sobrinho, 23, och Herman Magnusson, 20 debuterade båda i 3-0-segern borta mot Skiljebo. Här berättar duon om sin första tid i klubben och hur tankarna går inför framtiden!

Hej Richmond och välkommen till KB! Vad är ditt första intryck av klubben och hur kommer det sig att du valde att spela här?

– Tack så mycket! Mitt första intryck fick jag redan i telefon när jag pratade med Kalle. En possession fotboll med mycket fart, bra träningar och bra resultat tidigare år och även under försäsongen 2018. Valet blev KB för att jag kände att Kalle verkligen ville ha hit mig, det klickade. Plus att det är ett bra steg tillbaka efter min skadeperiod 2017.

Otur direkt med en skada. Hur har det varit att stå på sidan de första veckorna?

– Det var en oturlig vridning i genrepet mot Newroz men jag deppade inte ihop och är tillbaka starkare.

Vad tar du med dig från åren i Enskede och spel i division 1?

– Jag hade två lärorika år i Enskede där vi först vann division 2 och sen höll oss kvar i division 1. Utan att gå in på för mycket detaljer så tar jag med mig vikten av att gruppen måste vara stark och dra åt samma håll. Varenda träningsmoment räknas, allt från en basic passningsövning till vinnarsspel.

Beskriv dig själv som spelare och i vilken/vilka positioner ser du dig konkurrera i?

– Jag spelar överallt på mittfältet eller mittback. Att mina tidigare tränare använt mig på olika positioner tyder väl på att jag har många olika bra egenskaper. Mina starkaste kvalitéer tycker jag är min vänsterfot, styrka och spelförståelse.

Målsättning med säsongen?

– Lagets målsättning såhär tidigt på säsongen är att gå för 3 poäng varje match. Inte nödvändigt att prata om placering, fokus ligger på spelet och individuell utveckling sen får man se hur långt det leder. Min personliga målsättning är att hitta tillbaka och på sikt bli bättre än jag var innan skadan. Tar en dag i taget. Gud är störst.

***

Hej Herman och välkommen till KB! Du har varit hos oss några veckor nu men hade otur som skadade dig innan premiären. Beskriv den första tiden i klubben.

– Tack så mycket! Det har varit väldigt roligt! Jag kände mig välkommen redan från första träningen av spelarna och ledarna och fick snabbt en bra dialog med Kalle. Vi är ett bra lag med en ung trupp där alla vill utvecklas och ta steg framåt. Vi spelar en bra och attraktiv fotboll och tycker vi borde fått mer utdelning i de inledande matcherna men har saknat lite skärpa framför mål.

Varför valde du KB? Vad visste du om klubben sen innan?

– Jag kände att det var viktigt att spela i en klubb där jag får speltid. Jag har några kompisar som varit och tränat med Karlberg tidigare och tyckte det var ett bra gäng och min gamla tränare tipsade också om Karlberg. Jag själv visste inte så mycket om Karlberg om jag ska vara ärlig.

Du spelade i BP U19/U21 förra året och var även uppe och tränade med A-laget en del. Hur var tiden där?

– Tiden i BP var väldigt bra. Jag hade två riktigt bra tränare i U19 som jag kom bra överens med. De gav mig stort förtroende och jag kände mig säker i min roll. Jag utvecklades väldigt mycket under U19 åren och mycket tack vare dem.
Träningarna med A-laget var väldigt nyttiga. Det är ett helt annat tempo och jag kände att man behövde vara på tå hela tiden. Jag tyckte att jag gjorde det bra där uppe och det var kul!

Vilken position ser du dig som i laget?

– I U19 spelade jag defensiv mittfältare där jag tyckte om att styra spelet men har under tidigare år spelat ytterback.
Tanken är att jag ska spela ytterback här men jag hoppas jag kan få chansen att få spela lite på innermittfältet också.

Vad hoppas du få ut av säsongen?

– Jag hoppas att det blir en bra säsong där vi kan spela vårt spel. Om vi kommer upp i en hög nivå är det få lag som är så spelskickliga som vi. Jag hoppas att jag kan hålla mig skadefri och spela fotboll kontinuerligt och på så sätt utvecklas.

/redaktionen