Makalösa 25 titulerar sig C-diplom tränare

Thomas BahnsonFrån kansliet

Igår arrangerades den andra och sista delen av tränarkursen C-diplom. På denna kurs har hela 27 ledare och spelare deltagit, en helt fantastisk siffra då vi sällan kunnat locka mer än 12 deltagare tidigare år. Av olika skäl kunde inte två ledare fullfölja kursen men idag kan makalösa 25 titulera sig C-diplom tränare!

Inför i år har förbundets utbildningsmodul omstrukturerats. Tidigare har Bas 1, eller C-diplom som man nu kallar det, varit uppdelat i 5 olika delkurser. Jag ska vara ärlig med att erkänna att jag var tveksam till hur det nya upplägget med två tvingande delkurser skulle fungera i praktiken då jag oroade mig att många skulle kunna delta på ett av passen men inte det andra. Men min oro skulle visa sig vara helt i onödan då vi inte bara mer än fördubblade deltagandet men nu har vi också på bara två veckor en situation där 25 ledare nästa år har möjlighet att utbilda sig till B-diplom tränare. En situationen vi aldrig varit i tidigare.

Förhoppningsvis kan vi fortsätta på det här spåret och ha som målsättning att alla ledare i föreningen ska vara utbildade senast 2017.

Nästa C-diplom och B-diplom kurs kommer med största sannolikhet arrangeras i februari eller mars nästa år.

/Thomas Bahnson, Utbildningsansvarig

Kommentarer

kommentarer