Malm om U-19 och säsongen som kommer

kb-pelleNyheter, Nyheter KB fotboll

Vi fick växla några ord med Mikael Malm som är Chefstränare för KB:s U-19 lag .

Många undrar säkert hur U-19 satsningen i KB har utvecklat sig. Kan du berätta lite om läget i truppen? Hur ser truppbygget ut?

– Stämningen i gruppen är god. Vi är ett ganska nykomponerat gäng med många nya ansikten även om vi lyckats behålla stommen av gamla P-99 har vi även lyft upp duktiga 00:or från U-17.

Vi har sökt spelare där karaktär, ambition och attityd varit av stor vikt utöver sitt rent fotbollstekniska kunnande vilket gett oss en god mix av härliga individer.

Det har rekryterats fler resurser till U-19 detta år. Hur känns det med den övriga staben?

– Det stämmer, Per har kommit in och gett oss ett ordentligt lyft på målvaktssidan. Ida ger oss möjlighet att rehabilitera spelare och på så sätt få dem snabbare tillbaka i spel om något skulle hända. Vi trivs ihop och kompletterar varandra på ett bra sätt.

Du är även assisterande i A-laget. Hur ser du på kombinationen av Chefstränare U-19 och assisterande i A-laget?

– Det är såklart till spelarnas fördel då jag har kontakt med Kalle mer eller mindre dagligen och kan därigenom diskutera olika spelares utveckling och hålla honom uppdaterad om vad som händer i leden bakom seniorverksamheten. I och med att vi delar samma filosofi kan den genomsyra båda verksamheterna och på så sätt underlätta vägen för spelare att går mellan U-19 till A-lag. På personligt plan är det en möjlighet att få influenser från Kalle, Grahn och Roger och därmed utvecklas som tränare.

Om vi tittar på truppen, finns det några utropstecken som vi ska hålla ett extra öga på under säsongen? Någon som du tror kommer få något genombrott?

– Vi har många duktiga spelare som kommer få chansen att visa upp sig i seniormiljö (R 1-3). Chris och Jonas har redan nu varit uppe i A-laget och visat upp sig. En spelare som gjort stora framsteg är Einar som sett riktigt vass ut den senaste perioden. Killarna står vid dörren till vuxenlivet och låter dom bara fotbollen få plats, vid sidan av deras redan nu upptagna liv som fylls av skola och andra intressen, kan allt hända.

Till sist berätta lite om dina förväntningar på säsongen och på truppen?

– Många av killarna är 2-3 år yngre än dem vi möter och det kommer säkerligen spegla av sig i resultaten. Även om segerns sötma smakar godast så är vårt största fokus på individens utveckling och vår ambition inför varje match kommer vara att sträva efter att överträffa den senaste prestationen. Min uppgift är att utveckla spelarna genom att ge dem en bred och gedigen utbildning. Det i sig brukar gå hand i hand med goda resultat.

Vi tackar Malm för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Första matchen för U-19 är måndagen den 18 april 20.30 uppe på Stadshagens IP. Då är det i R 1-3 mot Sundbybergs IK som gäller.

/red