Mariebergs SK – Karlbergs BK 1-2

Thomas BahnsonDam, Nyheter

MSK-KB

På söndagskvällen spelade damerna sista matchen för våren, mot Marieberg på Stadshagens IP. 

KB hade kontroll i första halvlek. En hög press gav utdelning och stressade Mariebergsspelarna. Målchanser var dock sällsynta. Djupledsbollar som kunde resulterat i bra chanser slogs bort slarvigt. Men KB ledningen kom i mitten av halvleken via Josefine Brorson genom ett snyggt halvvolleyskott på en passning från Lilja. KB borde kanske utökat kort därpå när Nishti frispelades men skottet gick rakt på målvakten. 1-0 stod sig till paus.

KB började något bättre även i andra halvleken. 2-0 gjordes även detta av Josefine efter en fin genomskärare av Matilda Gustafsson, som dominerade mittfältet under matchen. Sofia hade möjlighet att peta in ett mål på bortre stolpen och Lilja kunde utökat ledningen på ett inspel men missade kontakten i luften. Istället reducerade Marieberg när KB mittfältet drällde med bollen och de kunde frispela deras anfallare i boxen. Efter detta tog Marieberg över spelet och det blev en nervig sista kvart. Men KB höll undan och vinsten var viktig. 

Det är 5 lag som slåss i toppskiktet av tabellen där Lidingö tar täten och KB har några poäng upp. Känns ändå som att allt är öppet inför hösten med många jämna toppmatcher hittills, mycket som fortfarande kan hända mao. 

Mariebergs SK – Karlbergs BK 1-2 (0-1)

MSK, mål: 1-2

KB, mål: 0-1 Josefine Brorson (Lilja), 0-2 Josefine Brorson (MatildaG)

Publik: ca 30

Kommentarer

kommentarer