Märsta IK – KB 0–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK tog andra raka segern i division 3 östra Svealand genom 1–0 (1–0) borta mot serieledaren Märsta IK på lördagen.

KB körde över seriefavoriten Vallentuna förra helgen med 6–0 hemma på Stadshagen. Idag väntade en ny, tuff uppgift i form av serieettan Märsta IK. Märsta har lett serien större delen av säsongen, även om de förlorade vårmötet på Stadshagen med 0–1.
Segersiffrorna blev likadana den här gången.
KB tog tag i spelet inledningsvis och ägde bollinnehavet i hettan på Midgårdsvallen. Mathias Karelius fick den första riktigt heta chansen när han fri med målvakten, rundade denne men avslutade ur snäv vinkel utanför stolpen. KB hade fler lägen, David Lividikos (bilden) var igenom vilket tvingade Märsta att rensa på mållinjen. Även mittbacken Sean Sabetkar gav sig i väg på en utflykt men missade sista passningen. I den 40:e minuten kom dock ledningsmålet. Simon Karevik hittade Mathias Karelius som slog en perfekt passning. David Lividikos behövde bara stöta in 1–0 från nära håll.
– Det var ett väldigt fint anfall hela vägen, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB spelade säkert i andra halvlek och släppte egentligen inte till några kvitteringschanser. Märsta lyfte en del inlägg mot sina starka huvudspelare, men KB:s backlinje höll rent framför Viktor Segerström.
– Det var en gedigen bortainsats. Stundtals spelade vi riktigt bra fotboll i första halvlek. I andra försökte vi kontrollera matchen och defensivt kändes det stabilt, säger Kalle Karlsson.
Han plussade extra för Sean Sabetkar och högerbacken Jawad Lahlou.
– Märsta är ett kompakt och fysiskt tungt lag så det är starkt att komma hit och vinna. Det enda tråkiga var att inhopparen Jonas Crona skadade foten illa på tilläggstid och förmodligen blir borta en längre tid.
Nästa match spelas på söndag kl 14.00 hemma mot Uppsala-Kurd.

Märsta IK–Karlbergs BK
Mål: 0–1 (40) David Lividikos (Mathias Karelius).
Publik: 120 (på Midgårdsvallen).