Mårtensson: ”Har aldrig kvalat tidigare”

kb-redNyheter, Senior

Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK går in i kvalet till division 2 på onsdagen borta mot Haninge/Brandbergen. Så här säger mittfältaren Filip Mårtensson om utmaningen och KB:s starka höst.

Det blev en superdramatisk avslutning på serien där KB säkrade kval till division 2 efter en gedigen insats borta mot klara seriesegraren Sundbyberg (3–1). Hur var stämningen i laget efter slutsignalen?
– Det var en blandning mellan lättnad och glädje skulle jag säga. Vi är medvetna om att vi har en lång väg kvar att vandra innan vi har någonting att fira – men visst var det skönt med seger i en så pass viktig match.

Nu väntar ett dubbelmöte mot duktiga Haninge/Brandbergen. Har du själv kvalat förut och vad blir viktigt att tänka på i detta dubbelmöte?
– Jag har aldrig kvalat tidigare, däremot har jag varit med i några toppstrider tidigare där jag både varit med om att vinna och förlora. Jag tror alltid på att ens spel sitter djupt rotat och att grunden till vad som kommer ske i det här dubbelmötet lades för länge sedan. Därför är nog nyckeln att inte skena iväg utan hålla sig till den plan man haft hela säsongen.

Du har personligen varit en stor del i Karlbergs fina höstsäsong där laget vann nio av elva matcher. Hur känns formen inför kvalet?
– Formen är ok. Småskadorna som förföljt mig hela säsongen verkar inte vilja ge med sig men förutom det så ska jag inte klaga.

> Första kvalmatchen mot Haninge/Brandbergen spelas på onsdag på Torvalla IP kl 19.30. Returen spelas på Stadshagens IP på lördag kl 15.00 (entré 50 kr).

/red