Masimango inte mätt på segrar: ”Finns inga hemligheter”

RedaktionenNyheter, Senior

Foto: Pierre Anderzon

Ny seger borta mot Gute (3-0) vilket var KB:s femte raka i division 2. Nu väntar en hemmamatch mot IFK Mora på den nedre halvan. Men Alenga Masimango underskattar inte motståndet på något sätt.

Fem raka segrar och en nästan-seger mot Dalkurd i svenska cupen. Vad är hemligheten?

– Det finns inga större hemligheter vi har en ung trupp där alla vill utvecklas varje dag vi strävar alltid efter mer oavsett resultat. Vi har en galen vinnarmentalitet och är lojala mot varandra i med och motgång. Vi blev till exempel inte tillfreds med att göra en bra match mot Dalkurd, ett allsvenskt lag som vi trots allt skakar. Vi tog med det vi gjorde bra och lärde oss av det vi gjorde dåligt.

Ni avgjorde matchen tidigt mot Gute sist?

– Våra första 25 minuter i den här matchen mot Gute gör vi det riktigt bra och lyckas göra två mål. Dock lyckas vi inte hålla samma kvalité resterande del av matchen men vi lyckas trots allt göra ett till mål och hålla nollan. Det var kanske inte vår bästa match spelmässigt men ändå starkt av oss att vinna med 3-0 mot Gute borta som är en erkänt svår bortamatch.

Vad säger du om din egen insats den här säsongen, hur har du utvecklats?

– Jag tycker att jag har gjort det helt okej, känner att jag har utvecklat min spelförståelse och speluppfattning.

Mora hemma. Vad blir nyckeln för att vinna?

– På lördag mot Mora handlar det bara om att repetera det vi gjorde bra sist. Nyckeln blir att vi går in med samma mentalitet som tidigare matcher. Vi får absolut inte underskatta Mora eller slappna av en enda sekund. Följer vi matchplanen och gör det vi ska så blir det tre poäng.

FAKTA

Alenga Masimango: Född 1997. Position: Yttermittfältare. Moderklubb: Spårvägens IF. Matcher i serien 2018: 17 (varav 10 starter). Mål: 1. Assist: 0. Matcher totalt i KB: 40 (varav 26 starter). Mål: 3.