Masimango vill fortsätta vinna: ”Viktigt att vi är ödmjuka”

RedaktionenNyheter, Senior

Det är tätt på given. Karlbergs BK vände och vann på straffar i veckan kvartsfinalen mot Skogås/Trångsunds FF i Stockholm Cup.
Redan på lördagen väntar Valbo FF borta i division 2, där KB leder serien efter fem raka segrar. Alenga Masimango poängterar vikten av att fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften.

Stor dramatik i veckans Stockholm-cupmatch mot Skogås/Trångsund. När det stod 0–4, trodde du på att vi kunde komma tillbaka och vinna matchen (4-4 efter full tid och seger på straffar)?
– Jag visste hela tiden att vi skulle ha en bra chans att vända matchen. Vi blir bara bättre och bättre ju längre matcherna går och Skogåsmatchen var också en sådan.

Nu gäller det att ladda om för Valbo borta. Ni har fem raka segrar i serien. Vad blir viktigt att tänka på inför den matchen?
– Det är viktigt att vi är ödmjuka inför matchen oavsett tidigare resultat. Jobbet måste göras. Det är även viktigt för oss att ta med det bra från tidigare matcher och att vi lär oss från de sämre sakerna.

Du har fått förtroendet att starta i alla matcher hittills i serien. Hur rankar du din egen start på säsongen?
– Jag själv tycker jag har gjort det helt okej.

Din målsättning i år?
– Min målsättning är att utvecklas så mycket som möjligt så att jag efter säsongen är en bättre spelare.

FAKTA
Namn: Alenga Masimango. Född: 1997. Position: Yttermittfältare. Moderklubb: Spårvägens IF. Övriga klubbar: Hammarby IF. Kom till KB: 2017 (från Hammarby IF). Totalt antal matcher i KB-tröjan: 58 (varav 40 starter). Mål: 5. Matcher i serien 2019: 5 (5 starter). Mål: 0.

Valbo FF-Karlbergs BK spelas lördag klockan 14:00 på Åbyvallen i Valbo utanför Gävle. Ni följer matchen på KB:s twitterkonto @karlbergsbk