Masimango vill se publikfest imorgon: ”Stor faktor till vår framgång i höst”

RedaktionenNyheter, Senior

Alenga Masimango hoppas att KB-fansen sluter upp på lördag för att ge laget stödet som behövs för att vinna den viktiga kvalmatchen mot Haninge.

Förlust med 2-1 borta mot Hudiksvall i snöoväder. En matchbild och underlag som Karlbergs BK kanske inte trivs allra bäst i. Nu blir det nya tag i kvalmatchen mot Haninge – en match som KB måste vinna för att ha chans att gå vidare till nästa runda i division 1-kvalet.

Alenga Masimango svarar på ett par frågor och ger sina funderingar inför matchen.

Tankar om matchen i Hudiksvall? Var det en rättvis förlust?

– Det var en match där vi hade bra kontroll på starten av matchen. Första 25 gör vi väldigt bra och styr matchen. Men Hudiksvall var väldigt effektiva, de tog vara på de chanser som gavs i kombination med att vi slarvar lite i defensiven.

– I andra halvlek trycker vi på och får in reduceringsmålet men vi lyckades inte med mer än så och därmed förlorade vi en match som jag anser att vi är bättre i. Hudiksvall gjorde det som krävdes så därmed var det en rättvis förlust trots att vi var det bättre laget.

Nu väntar en måstematch mot Haninge, hur laddar ni inför matchen och vad behöver vi tänka på?

– Matchen mot Haninge är extremt viktig. Det är en match där vi behöver tre poäng för att ha en chans i kvalet. Vi förbereder oss som vanligt, vi har haft många matcher i höst där vi behövt 3 poäng och nu har vi en sådan match igen. En viktig sak att tänka på är att fokusera på spelet i första hand och inte resultatet. Utför vi spelet på rätt sätt så kommer resultatet

Vi har haft mycket publik både hemma och borta sista matcherna. Vad vill du hälsa till fansen som funderar på att kolla på lördag?

– Jag vill tacka publiken för deras stöd. Publiken har verkligen varit en stor faktor till vår framgång under hösten. Jag hoppas på en publikfest på lördag så att vi tillsammans kan slå Haninge.

KB – Haninge
Stadshagen IP
Avspark 14:00
Entré: 50 kr (kontant eller swish) – gratis för spelare och ledare i KB-kläder.

Grillen står laddad med hamburgare, bakat och varma och kalla drycker!

Forza KB