Meriterade nyförvärv till Gamla KB

kb-redBK Gamla KB, Nyheter

Jacob Widgren var tidigare målfarlig anfallare i division 1 för Östersunds FK. Nu är 28-åringen klar för Gamla Karlbergare i division 6.

Gamla Karlbergare förstärker rejält inför starten i division 6. En rad meriterade spelare har anslutit till veteranlaget. Och fler är på ingång…

Gamla Karlbergare startades 2009 av Gustav Vadenbring som en avknoppningsförening till huvudklubben. Till en början bestod laget uteslutande av spelare med koppling till Karlberg. På senare år har man generationsväxlat för att leva vidare.
Nu satsar man på nytt. Tidigare KB-tränaren Andreas Fält, som ledde Karlberg till division 3 2007, är tillbaka som head coach. Till sin hjälp får han KB-legendarerna Jens Nilsson och Staffan Bohman.

Spelartruppen har förstärkts med flera blytunga nyförvärv:
* Kalle Dahlberg, försvarare, som gjort ett antal division 2-säsonger i Hudiksvall och som ifjol var högaktuell för KB:s a-lag i division 3.
* Philip Bergström, anfallare, som ansluter från division 4-laget Blue Hill.
* Erik Carrasco Vergara, mittfältare från Nacka Juniors.
* Lennart Sandahl, division 1-meriterad målvakt, som i första hand är signad som utespelare.
* Emil Jackson, försvarare, tidigare BK30 i Västerås.
Och, inte minst:
* Jacob Widgren, anfallare, som en gång i tiden var lovande i division 1 för Östersunds FK.

Försäsongen har börjat bra. Den första träningsmatchen slutade med seger, 9–0. Visserligen mot svagt motstånd, men ändå. Redaktionen tog ett snack med Andreas Fält.

Hur känns det att göra comeback som tränare i Gamla KB?
– Känns riktigt inspirerande, det känns som vi har något riktigt bra på gång efter ett par säsonger där engagemanget har varit lite sviktande. Vi stod inför ett vägskäl efter säsongen 2015, och då bestämde vi att vi skulle göra något bra av 2016, så jag fick med mig Staffan Bohman och Jens Nilson som assisterande tränare så tillsammans har vi nog över 30 säsonger i Karlbergs organisation. Så det finns ett väldigt KB-hjärta i tränarkonstellationen. Sedan får vi inte glömma Kalle Karlsson som hjälper till med nyförvärv. Vi har förstärkt med många nya och spännande spelare och det har gjort att de som varit med några år har lyft sig på träningarna. Det har sett riktigt spännande ut på försäsongen. Alla måste kriga för att ta en tröja i år, inte som de sista åren där vi fått in den sista spelaren från korvkön på Stadshagen inför matcherna.

Vad säger du om förstärkningarna?
– Många intressanta spelare, i dagsläget är sju spelare klara, men jag tror på ett par till då vi har 4-5 som är och tränar som är riktigt duktiga. Det känns som vi har förstärkt på de positioner där det har sett lite tunt ut de sista åren.

Allsvenska profiler som Brune Tavell och Johan Wallinder, ungdomstränare i KB, tränade med Gamla KB i höstas. Det sägs att fler allsvenskt meriterade förstärkningar är på ingång. Något du kan bekräfta?
– Det finns några ess i rockärmen, men inget som är klart. Men det är klart att vi inte kommer att tacka nej till spelare som har spelat i allsvenskan.

Vad tror du om säsongen?
– Svårt att säga då man aldrig vet vad vi har för motstånd i serien, men får vi ha en frisk trupp är jag helt övertygad av vi kommer att kriga i toppen av serien. Mitt personliga mål är att vi ska vinna alla matcher. Och gör vi det så vinner vi serien.