Michael Jahn: ”Jag tror att vi är bättre än ifjol”

kb-redNyheter, Senior

Division 2-säsongen närmar sig för Karlbergs BK. Lagkaptenen Michael Jahn, 22, berättar om tankarna inför genrepen mot Newroz och Håbo FF (spelas borta på måndag).

Micke, hur är känslan inför säsongen?
– Känslan är som vanligt bra inför säsongen och man har höga förhoppningar. Jag tror att vi är bättre än ifjol då vi har kunnat ha kvar fler spelare från förra året än vi hade kvar när vi gick in i säsongen 2017.

Vad säger du om fotbollen vi spelar under Kalle Karlsson?
– Jag gillar den fotbollen starkt och det var en stor anledning till att jag valde Karlberg från första början, så jag är glad att Kalle är tillbaka.

Laget var nyligen en vecka på Cypern. Hur upplevde du lägret, vad betyder det att kunna iväg så där?
– Lägret var mycket lyckat skulle jag säga. Många träningar på bra planer och i sol. Man fick även lära känna varandra bättre. Jag tror det är viktigt att få lära känna varandra i en annan miljö än den vanliga på plan och i omklädningsrummet. Det känns som att gruppen kom mycket närmare varandra efter veckan i Cypern.

Något/några nyförvärv som imponerat på dig?
– Vi har fått in väldigt många spännande nyförvärv. Men jag får nog säga att jag blivit mest imponerad av två av dem yngsta nyförvärven, Moonga och Michel, som är väldigt skickliga fotbollsspelare och det ska bli kul att se vad de kan prestera i år.

I serien finns storsatsande klubbar som Vasalund och Stocksund. Är det realistiskt att KB slåss i toppen i år?
– Ja!

Vad har du för personlig målsättning med säsongen?
– Min personliga målsättning är att ge avtryck i serien med mitt spel och att utvecklas under Kalle.

FAKTA
Namn: Michael Jahn. Född: 1996. Position: Försvarare. Kom till KB: 2016 (på lån från Djurgårdens IF, permanent övergång 2017). Totalt antal seriematcher i KB-tröjan: 29 (varav 28 från start). Mål: 0.