Michael Jahn: ”Min utveckling i KB har varit positiv”

kb-redNyheter, Senior

Michael Jahn, 20, anslöt till Karlbergs BK på lån från Djurgårdens IF och mittbackens utveckling har varit positiv. Här berättar han om sin tid i klubben.

Du kom till Karlberg från Djurgården i somras. Trodde du att du skulle få vara med och kvala till division 1 under hösten?
– Ja, det trodde jag faktiskt. Jag hade hört mycket från Alexander Kärki (tidigare lagkamrat i Dif) innan jag kom hit och visste att det var en bra klubb. Jag spelade även en match med KB på försäsongen och märkte att det var ett bra lag. Så jag trodde absolut att chansen fanns att slåss i toppen. Och laget låg ju bra till i serien när jag kom hit.

Vad har varit nyckeln till framgången?
– Det är en väldigt bra grupp det här. Alla är bra kompisar med varandra, alla jobbar hårt och vi har många unga som är hungriga på att utvecklas.

Hur ser du på din personliga utveckling i KB?
– Jag tycker den har varit positiv. Jag trivs bra i gruppen och får jobba på det jag behöver, spela mycket seniormatcher. Det har gått framåt för mig och Kalle (Karlsson) är en duktig tränare. Så det har bara varit positivt.

Din målsättning med fotbollen?
– Att spela fotboll på så hög nivå som möjligt. Först och främst att spela i allsvenskan som jag ser det.

FAKTA
Namn: Michael Jahn. Född: 1996. Position: Försvarare. Moderklubb: Djurgårdens IF. Kom till KB: 2016. Matcher för KB i serien/kval 2016: 13 (13 från start). Mål: 0. Assist: 0.