Mittfältstrio lämnar Karlbergs BK

kb-redNyheter, Senior

Richmond Sobrinho lämnar Karlbergs BK. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tappar mittfältaren Richmond Sobrinho till Enskede IK. Dessutom har yttrarna Alexander Hedman och Asokolo Simba valt att lämna kort inpå seriestart.
– Egentligen hade vi mer eller mindre spikat truppen, men det här innebär att vi behöver plocka in nån spelare i sent skede, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Richmond Sobrinho kom till Karlberg förra säsongen från Enskededalen i division 5. Där hade han ”varvat upp” efter en längre tids frånvaro på grund av en knäskada. Sobrinho blev en viktig kugge under 2018, både i backlinjen och på mittfältet. Nu har han skrivit på för Enskede IK i den södra division 2-serien.
Även yttrarna Alexander Hedman och Asokolo Simba har valt att kliva av på grund av motivationsbrist. Asokolo skrev på för KB så sent som i november, men känner att han vill hitta en klubb närmare hemmet i Håbo.

Sportchefen Lennart Sandahl konstaterar att klubben nu återigen ger sig ut på värvningsjakt i ”elfte timmen”.
– Vi var förberedda på att Richmond skulle lämna, han var tydlig med det efter säsongen, att han ville testa att ta sig högre upp. På grund av de andra spelartappen har vi blivit lite tunna i ytterpositioner, och med skadorna vi åkt på kan vi även vara intresserad av en defensiv mittfältare om vi hittar rätt, säger han.

Karlbergs BK tackar spelarna för deras insatser och önskar dem lycka till i sina fortsatta karriärer!