Monemi taggad inför Stockholm Cup: ”Jag har tagit kliv”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs unge mittfältare Edvin Monemi, 20 år i år, går in på sin tredje säsong i klubbens A-lag. Imorgon finns han med i truppen mot Haninge i Stockholm Cup. Avspark 14:00 på Stadshagen.
– Nyckeln att lita på oss själva och våra kvaliteter, spela vårt spel och kämpa för varandra.

Nyss hemkommen från träningslägret på Cypern. Hur var veckan?
– Veckan på Cypern har varit väldigt bra. Vi har haft tid att träna på saker som man annars inte har hemma i Stockholm, som att nöta mönster i anfallsspelet och fasta situationer. Det känns också som att gruppen har kommit närmare varandra och man har lärt känna de nya spelarna.

Du har fått mycket speltid under försäsongen och det känns som du har tagit kliv framåt inför 2019?
– Det känns som att jag har tagit kliv och utvecklats från förra säsongen. Jag har spelat mycket under försäsongen och tycker att jag har gjort det bra. Nu gäller det att fortsätta utvecklas under säsongen.

Det är hård konkurrens om platserna i år. Vad är din målsättning?
– I år har vi en bred trupp med många bra spelare. Därför skulle jag säga att konkurrensen är stenhård på samtliga positioner, det vill säga en perfekt miljö för utveckling där man måste prestera för att spela. Min målsättning är självklart att ta en startplats och på så sätt kunna hjälpa laget så mycket som möjligt.

Match mot Haninge i Stockholm Cup imorgon lördag 14:00 på Stadshagen. Vad blir nyckeln för KB?
– I årets första tävlingsmatch mot Haninge blir nyckeln att lita på oss själva och våra kvaliteter, spela vårt spel och kämpa för varandra.