Montero inför derbyt mot Sumpan: ”Vi är lojala mot vår spelidé”

RedaktionenNyheter, Senior

Djurgårdslånet Michel Montero, 19, summerar sin säsong så här långt och blickar framåt mot lördagens derby borta mot Sundbyberg.

En trög start men en bättre avslutning. Vad säger du om lagets insats i 6-1-vinsten mot Mora?

– Tycker inte att vi kommer upp i den nivån som vi haft de senaste matcherna under första halvlek men ändå extremt starkt att vända underläget till 3-1 före paus. Det gav oss energi till andra halvlek där vi är helt överlägsna och kan utnyttja våra kvalitéer genom att hålla i bollen och kombinera oss fram till lägen.

Du fick göra ett snyggt mål också? Börjar du komma igång igen nu efter en del strul i våras?

– Jo, det känner jag absolut, hade en jobbig vår med en skada och en längre sjukdom. Så det är kul att vara frisk och skadefri och kunna bidra till lagets framgångar.

Sex raka segrar och nu väntar derby mot Sundbyberg. Hur gör ni för att hålla lågan uppe och inte slappna av?

– Det är väl inget specifikt vi gör bara att alla ställer upp för alla och att ingen slappnar av. Vi är lojala mot vår spelidé och tror på våra kvalitéer och utnyttjar varandras spetskompetenser på ett effektivt sätt.

Vad blir viktigt i matchen mot Sumpan?

– Det är bara att fortsätta på samma sätt. Fortsätta att spela med samma självförtroende och inte vara rädda för att spela vårat spel. Alla matcher är väldigt viktiga nu under hösten och 3 poäng är nästan ett måste i varje match för att hålla oss kvar i toppstriden.

FAKTA
Namn: Michel Montero. Född: 1999. Position: Mittfältare. Moderklubb: IF Brommapojkarna. Kom till KB: 2018 (på lån från Djurgårdens IF). Matcher i KB-tröjan: 8 (varav 5 från start). Mål: 4. Assist: 1.