Nästa utmaning väntar i Uppsala – Sewerin: ”Konkurrensen i laget är stenhård”

RedaktionenNyheter, Senior

Oskar Sewerin, 26, stod för en stark insats mot Valbo senast. Mittbacken berättar här om den hårda bataljen, konkurrensen på hans position och vad som blir viktigt för att fortsätta vinna.
– Harmonin i laget får inte omvändas till bekvämlighet, säger han.

Karlbergs BK har fått en strålande start på säsongen.

Sex segrar på lika många matcher – detta efter 1-0 borta mot Valbo utanför Gävle senast. Men det gäller att laget fortsätter att vara ödmjuka och jobba hårt, något som mittbacken Oskar Sewerin understryker inför lördagens bortamatch mot Gamla Upsala.

En svårspelad plan och uddamålsseger. Berätta om insatsen mot Valbo?

– En otroligt skön seger! Vi fick anpassa på vår spelidé och kunde inte “trilla” lika mycket som vi vanligtvis vill, men vi gör en solid insats både offensivt och defensivt.

– Offensivt så blir det naturligt mer riskminimerande i en sådan här match, och defensivt så har vi bra koll på deras två duktiga forwards och vinner mycket andrabollar tack vare Herman (Magnusson) och Victor (Vera Garcia). En gedigen laginsats, och att vinna trots de yttre omständigheterna visar på vilken otrolig moral som finns i denna grupp.

Du klev in från start och började med att hålla nollan. Förväntar du dig att starta mot Gamla Upsala imorgon?

– Tycker personligen att jag gjorde det bra mot Valbo och har visat framfötterna mot både Täby och i cupen, så det är klart att jag hoppas på det. Samtidigt så har vi förmodligen seriens bästa backuppsättning med sex stycken högklassiga försvarare så konkurrensen är stenhård.

– Jag är nöjd så länge jag får fortsätta sjunga segersången efter varje match, men det känns ju såklart ännu bättre om man får göra det i en svettig matchtröja och med kramp i vaderna.

Sex raka segrar. Hade du kunnat drömma om den starten på säsongen?

– Det är väl egentligen första gången Kalle får bygga vidare med en stomme som är kvar från året innan, så vi visste inför säsongen att vi har chansen att göra någonting riktigt bra. Att vi däremot skulle få en så pass bra start var nog inte många som förväntade sig efter en väldigt ryckig försäsong med mycket skador och sjukdomar. Vi är dock ödmjuka och svävar inte iväg, årets viktigaste match är på lördag kl 16:00.

Vad blir viktigt för att trumma vidare på inslagen väg mot Gusk?

– Ingen match är enkel i den här serien och Gamla Upsala är ett väldigt bra lag med två duktiga anfallare. Nyckeln de senaste matcherna är att vi har fortsatt att vara ödmjuka trots goda resultat, och det måste vi fortsätta med. Harmonin i laget får inte omvändas till bekvämlighet, och med de vinnarskallarna vi har i laget så kommer alla fortsätta att alltid ta jobbet och göra allt för att ta tre poäng.

KB:s bortamatch mot Gamla Upsala spelas kl 16:00 på Gamlis IP. Följ matchen via liverapporteringen på vårt twitterkonto @karlbergsbk