”Nicho” Hillgren klar för Karlbergs BK: ”Fanns intresse från högre divisioner”

RedaktionenNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker seniortruppen med ytterbacken Nicholas Hillgren. 20-åringen spelade den gångna säsongen för seriekonkurrenten IFK Lidingö och har valt att ta steget till KB.
– Vi är glada att ”Nicho” valde Karlberg trots att det fanns intresse från klubbar i division 1, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Vänsterfotade Hillgren tillbringade vårsäsongen 2017 i division 1-laget Sollentuna innan han tog chansen att få speltid i divison 2 och IFK Lidingö. De senaste veckorna har han känt sig för i den rödvita tröjan och imponerat så pass mycket att KB valt att knyta upp honom inför nästa säsong i divison 2 Norra Svealand.

– Det var flera klubbar, både i divison 1 och division 2, som var ute efter Hillgrens underskrift inför nästa säsong. Det är en lagspelare med hög arbetskapacitet, god karaktär, bra fysik och en fin vänsterfot. Jag är övertygad om att vårt ledarteam kommer kunna slipa på detaljer i Nichos spel som gör att han inom snar framtid kommer kunna leverera på högre nivå än divison 2.

– Nicholas har fina grundegenskaper med sin fysik och vi vet från flera håll att han är en bra karaktär som alltid ger hundra procent. Han fick inte någon speltid alls i Sollentuna där de hade väldigt hård konkurrens i hans position så 2017 blev lite av ett mellanår. Nu hoppas vi att han kan ta nästa steg hos oss. ”Nicho” har betonat för oss att han vill spela i ett lag som spelar en offensiv, utvecklande fotboll och då känner vi att han kommer till rätt klubb, säger tränaren Kalle Karlsson.

Redaktionen ställde ett par frågor till ”Nicho”

Vad var det med KB som lockade dig?

– Jag hade hört mycket bra om klubben sen tidigare och att det spelas en offensiv inriktad fotboll som passar min spelstil. Efter att testat några träningar bara så kände jag att det här var något för mig med sköna grabbar i truppen och ett bra mottagande av ledare och tränare.

Vem är du som fotbollsspelare?

– Jag är en hårt jobbande wing/ytterback med en bra passningsfot. Det fysiska spelet är det som jag har haft mest med mig genom åren, så detta år hoppas jag att kunna förbättra det tekniska ännu mer.

Målsättningen 2018?

– Målet inför nästa säsong blir självklart att vinna varje match vi spelar men för att göra det så krävs hårt jobb på och utanför planen.