Ny Hammarbytalang klar för Karlbergs BK: ”En spelare med spets”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Näste spelare in till Karlbergs BK är den offensiva mittfältaren Alenga Masimango. 19-åringen kommer närmast från Hammarbys U19 och har flertalet ungdomslandskamper på sitt cv.

Alenga Masimango var redan som 16-åring uppe och tränade med Hammarbys A-lag och har spelat flera ungdomslandskamper för Sverige. Dessvärre fick han fjolårssäsongen spolierad på grund av en allvarlig knäskada. Men nu är han skadefri och redo att utvecklas som seniorspelare i Kungsholmen-laget.

– Det ska bli spännande att se vad Alenga kan uträtta hos oss i år. Han har en bit kvar till full form, men under veckorna han tränat med oss har han blivit bättre och bättre. Han är bara 19 år gammal och jag tror att vår miljö är alldeles perfekt för honom att hitta tillbaka till det fina spelet han visade upp innan skadan. Alenga är en spelare med spets och som är välskolad från sin tid i Hammarby, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Redaktionen passade på att ställa några frågor till nyförvärvet från ”Bajen”.

Välkommen till Karlbergs BK! Hur känns det att ha klart med en ny klubb?
– Det känns skönt att ha klart med en ny klubb så att jag har det avklarat. Nu kan jag fokusera på träningen och min utveckling.

Varför valde du Karlberg?
– Jag valde Karlberg för att jag tror att det är ett bra steg för mig att ta från juniorfotbollen in i seniorfotbollen. Klubben satsar ungt och vill hela tiden bli bättre.

Du kommer från en skadeperiod. Vad var det som hände och hur känns kroppen nu?
– Jag kommer från en korsbandsskada då jag fastnade i konstgräset och vred knäet. Nu känns kroppen bra men jag har en liten bit kvar till full fysisk form. Jag känner att jag är på rätt väg.

Beskriv sig själv som fotbollsspelare.
– Jag gillar att utmana en mot en, är bra på att vända upp med bollen i mellanytan och ta fart mot backlinjen, jag har också bra avslut. Jag kan utveckla allt men framförallt mitt passningspel och min blick för spelet.

Vad är ditt personliga mål med den här säsongen?
– Mitt personliga mål med säsongen är att hålla mig skadefri och utvecklas så mycket som möjligt.

Sedan tidigare har KB presenterat tre nyförvärv. Gabriel Beckman från Djurgårdens U19, Philip Andersson från Akropolis och William Garcia från Hammarby.

Karlbergs BK vill tacka Hammarby för ännu en smidigt skött övergång.

/red