Nyförvärvet Kettler taggad inför säsongen: ”Jag tror att KB blir farliga”

RedaktionenNyheter, Senior

I början på veckan presenterade Karlbergs BK ett meriterat nyförvärv till herrlaget. Marcus Kettler, 21, som gjort 22 mål för FC Gute de två senaste säsongerna. Här kommer den första intervjun med anfallsesset.

Efter att Karlbergs BK tidigare gjort klart med yttermittfältaren Monga Simba, 17, vänsterbacken Nicho Hillgren samt säkrat Viktor Kramer (som var utlånad under hösten från division 1-klubben Sollentuna) är nu näste man på plats. Marcus Kettler, 21, ser fram emot den kommande säsongen med KB.

– Tack så mycket, det är roligt att bli en del av det här laget!

Hur kommer det sig att du väljer att krita på för Kungsholmens stolthet?
– Jag skrev på med KB för att jag har hört mycket bra om klubben både från spelare i laget men även från folk utifrån, men även för att det har känts väldigt bra under den tiden jag har tränat med laget.

Vad kände du till om KB sedan innan?
– Ja, eftersom jag har spelat mot KB två år i rad nu så har jag ju haft väldigt bra koll på hur dem vill spela fotboll, och det är en väldigt rolig fotboll. Bollen på gräset, mycket bollinnehav och fint kombinationsspel, ett väldigt svårt lag att möta helt enkelt.

Berätta om dig själv som spelare. Vilken position ser du dig själv som?
– Jag är en forward men har även spelat lite ytter. Jag är en tuff spelare att möta, jobbar alltid stenhårt både offensivt och defensivt. Är bra både som targetspelare och djupledspelare. Stor vinnarskalle är jag också!

Kan KB utmana i toppen i år?
– Jag ser absolut att vi kommer utmana toppen i år, det är en av anledningarna att jag valde KB. Sedan om man kollar de senaste åren tillbaka så har KB legat i toppen och spelat väldigt bra och med tanke på truppen och tränaren vi har i år så tror jag att vi blir farliga.

/red