Nyförvärvet Sabetkar: ”Truppen känns vass i år”

kb-redNyheter, Senior

På måndagen gjorde Karlbergs BK klart med 19-årige mittbackslöftet Sean Sabetkar från Vasalunds IF. Ett nyförvärv som rimmar väl med KB:s målsättning att fostra spelare för spel i högre divisioner. Här berättar Sean om varför valet föll på KB, hans fotbollsbakgrund i AIK och familjens stora kärlek till ”Los Blancos”.

Hej Sean och välkommen till Karlberg! Hur kommer det sig att du valde KB?
– Jag har hört mycket gott om klubben och känner att det kan vara en bra plattform från att ta mig vidare i min fortsatta karriär.

Nu har du varit med i träning några veckor. Vad är ditt intryck av klubben och lagkamraterna så här långt?
– Känslan och intrycket av klubben är bra med insatta tränare. Truppen känns vass i år och stämningen i laget känns bra! Klubben satsar på spelare som är villiga att träna hårt vilket är viktigt för mig.

För alla som inte känner dig så väl. Berätta gärna lite mer om dig själv och din fotbollsbakgrund.
– Jag bor i Sollentuna. Pluggar just nu till fysioterapeut på Karolinska Institutet där jag ska börja termin fyra. Har dock under senaste perioden dragit ner på studietakten då jag tyckt att det varit lite för mycket med fotbollen och studerandet kombinerat. Började plugga direkt efter gymnasiet (där jag gick med dem födda ett år tidigare). Har tidigare i min karriär tillhört AIK:s ungdomsakademi (tio år i klubben), sedan var jag på en lärorik sejour två säsonger i Bollstanäs (då div 3) innan jag hamnade hos Vasalund U19. Lirade även AIK U21 förra året. Största meriten jag har är nog SM-guld med AIK 2009.

Du känns väldigt seriös med din satsning. Vad har du för målsättning med säsongen och din framtid som fotbollsspelare?
– Min målsättning med denna säsong blir att ta en startplats och att spela så mycket som det går och försöka vara en viktig kugge i laget. Tror det är nyckeln för framgång, särskilt i min ålder. Efter det får vi se vad som händer, förhoppningsvis spelar jag högre upp nästa säsong. Man sätter sina egna mål och jag sätter inga gränser för mig själv.

Sen är du även en passionerad Real Madrid-supporter. Hur kommer det sig och vad tror du titelchanserna i vår?
– Hela min familj är passionerade Madridistas, finns inte en enda match där vi inte sitter klistrade tillsammans framför tv:n, jag, morsan och farsan. Det blir också cirka en match på plats i Madrid per säsong, så får se vilken match det blir i år. Titelchanserna ser ljusa ut i år, bara Modric kommer tillbaka ordentligt från sin skada då han är en viktig spelare i laget. Först blir det CL-titeln igen och sen springer man hem ligan före lillebror Atlético och Barcelona.

Enligt säkra källor var du väldigt mån om att få tröja nummer 4. Antar att det finns en speciell anledning bakom det?
– Fyran har jag haft med mig nästan hela karriären. Favoritspelaren är Sergio Ramos så det har varit från honom jag fått inspirationen. Förutom att han är en fantastisk försvarsspelare så är Sergio Ramos nog den mest målfarlige försvararen i modern tid, kan säga att jag genuint älskar den spelaren.
– Det är också en människa med fötterna på jorden, träffade honom utanför Valdebebas (Real Madrids träningsanläggning) 2012, det finns en anledning till varför han är så omtyckt av fansen. Första gången jag lade märke till honom var säsongen 04/05 om inte jag har helt fel, han spelade då i Sevilla. Ung, långt hår, back, går fram och tar en frispark från 25 meter mot Real Madrid och dunkar dit den. Några månader senare spelade han i den finaste klubben i världen. Grande Ramos y Hala Madrid!

Vi tackar Sean för pratstunden och önskar honom lycka till med säsongen!

På söndag inleder KB försäsongsmatchandet mot division 2-laget Nacka FF. Avspark 12.15 på Stadshagens IP. Fri entré.

3 feb: ”KB:s double deal på deadline day”.