Nyförvärvet Victor Vera Garcia: ”Gillar hur ambitiösa spelarna är i KB”

Lennart SandahlNyheter, Senior

I går stod det klart att Karlbergs BK förstärker laget med William Vera Garcias storebror, Victor. 22-åringen kommer närmast från Boo FK men har en bakgrund i Hammarbys organisation och har provat på spel i Syrianska.

Varmt välkommen till Karlberg!

Du jagades av flera division 1-klubbar och konkurrenter till KB i division 2. Vad var det som gjorde att du valde KB?
– KB kändes riktigt bra redan från början. Kalle var tydlig med hur han ville spela fotboll och det lockade mig verkligen. Gillar också hur ambitiösa spelarna är, därför tror jag att det kommer bli ett riktigt bra år. Sen skulle jag ljuga om jag sa att det inte lockade att spela med brorsan, haha.

Berätta om din bakgrund som spelare. Vilka klubbar har du varit i förut?
– Jag började spela som ung i Enskede. Sedan bar det av till Hammarby som 11-åring där jag spelade fram till U21-laget. Jag var även i Syrianska (superettan) ett år som inte blev som jag tänkt,. Nu senast har jag spelat i Boo FK.

Hur skulle du beskriva din spelartyp?
– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsspelare med bra fysik och teknik. Måste säga att jag gillar att glidtackla också när tillfälle ges.

Du har din lillebror William i laget. Hur känner du för att spela med honom den kommande säsongen?
– Det kommer bli väldigt kul att spela med Willem som jag kallar honom. Vi gillar och tänker samma typ av fotboll, så vi förstår varandra väldigt bra på planen.

Vad har du för målsättning med den här säsongen?
– Jag vill kunna tillföra så mycket som möjligt till laget med mina egenskaper, samt hålla mig skadefri. Skulle vara skönt att göra några mål också. Sen tror och hoppas jag att vi vinner serien!

Victor Vera Garcia
Ålder: 22 år
Bor: Enskede
Favoritlag: Barcelona
Favoritspelare: Andrés Iniesta
Vem gör flest mål i laget: Marcus Kettler
KB:s placering 2018: Tror på första plats, kaxigt, men jag har en bra känsla för i år!

I morgon (lördag) får KB-fansen en första möjlighet att se Victor ”in action” då han finns med i truppen till träningsmatchen mot Värmdö på Stadshagen. Avspark 10.15.

Stötta KB!

Köp ett säsongskort och bli medlem för endast 500 kr

Då ingår:

Fritt inträde vid Herrlagets hemmamatcher & cupspel (minst 14 matcher)
Rösträtt på Karlbergs Bollklubbs årsmöte 2018
Klassisk klubbnål

SWISH: 123 576 08 30 (Ange personnummer vid betalning)

Läs mer: Info om hur du stöttar KB som privatperson eller företagare