Oavgjort i premiären mot Gamla Upsala: ”Oerhört glädjande”

Lennart SandahlNyheter, Senior

På söndagen spelade KB sin seriepremiär borta mot Gamla Upsala. Matchen slutade 1-1 efter att Modou Gassama kvitterat på straff i den andra halvleken. ”Oerhört glädjande att vi hämtar upp ett underläge på bortaplan i en premiär”, säger huvudtränare Pierre Gallo.

På ett blåsigt Lötens IP i Uppsala spelades KB:s premiärmatch i årets upplaga av division 2 Norra Svealand.

KB inledde svagt i motvinden och satte sig själva i problem. Gamla Upsala hade ett par vassa kontringar och gjorde även 1-0 i den 20:e minuten. Ett misslyckat inlägg letade sig med vindens hjälp in i Viktor Segerströms bortre kryss. Någon minut innan räddades Modou Gassamas frilägesavslut på mållinjen av en hemmaförsvarare.

I den andra halvleken var det ombytta roller. KB fick bättre ordning på sitt passningsspel och tryckte ned upplänningarna djupt på egen planhalva. I den 54:e minuten fick Kungsholmenlaget straff efter att Modou Gassama gjorts ned bakifrån i straffområdet. Gassama satte själv straffen. Båda lagen skapade chanser för att avgöra, där KB var spelförande och Gusk stack fram i kontringar, men matchen slutade 1-1.

Pierre Gallo hade lite delade känslor efter matchen.
– Känslan efteråt är väl inte optimal då jag tycker vi har lägen att avgöra matchen till vår fördel, samtidigt har Gusk ett avslut i ribbans underkant så när man väl summerat och utvärderat matchen så är nog oavgjort ett rättvist resultat.

Vilka delar i spelet är du nöjd med?
– Jag är framförallt nöjd med hur vi kommer ut till andra halvlek, vi har ett betydligt bättre passningsspel och frigör våra centrala mittfältare rättvända. Vi är mycket noggrannare i våra spelvändningar och på så sätt blir vi mer trygga på planen. Oerhört glädjande att vi hämtar upp ett underläge på bortaplan i en premiär. Det ska vi ta med oss vidare.

Och vad behöver förbättras inför hemmapremiären mot Håbo på långfredagen?
– Noggrannhet är ett ord vi pratar om väldigt mycket, under pausen tar spelarna upp det själva så vi har kommit en bra bit på vägen redan. Med det sagt handlar det om att göra saker bättre och snabbare, nåt spelarna är införstådda med.

KB hälsar publiken varmt välkomna till Stadshagens IP nu på fredag där hemmapremiären spelas mot Håbo FF. Avspark 14.00 och vi inleder säsongen med fri entré!

/red