Oavgjort mot Newroz

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Karlbergs BK spelade oavgjort 1–1 (1–0) borta mot division 2-nykomlingen Newroz i en träningsmatch i fredags.

Newroz tog ledningen i första halvlekens sista spelminut genom Alexander Roka som petade in en boll från nära håll. KB reste sig efter paus, förde spelet, och med tio minuter kvar satte Modou Gassama 1–1 framspelad av Alexander Kärki.
– Svårbedömd insats då vi spelade på en väldigt liten plan vilket drabbade både oss och Newroz som också är spelskickliga. Vi hade svårt att hitta ytor i första halvlek. I andra luckrades matchen upp och då såg det bättre ut för vår del, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han gladdes åt några individuella insatser:
Micke var bäst på plan och då hade ändå Newroz ett par klasspelare som var framträdande i första halvlek. Richmond var nyttig i början av matchen när vi hade det svårt. Viktor var stabil i mål och gör en matchavgörande räddning. I andra tycker jag Christoffer (Redenstrand) gör ett piggt inhopp och det var kul att se Alexander Hedmans comeback efter 1,5 år. Han kommer att bli bättre och bättre ju mer han får träna.
På måndag spelar KB sista genrepet inför seriestarten då division 3-laget Håbo FF väntar på bortaplan.

Newroz FC–Karlbergs BK 1–1 (1–0)
Mål: 1–1 (80) Modou Gassama (Alexander Kärki).
Publik: 70 (på Sätra BP).