P 15 deltog i Dalecarlia cup

kb-andersNyheter KB fotboll

KB:s 15-åringar deltog förra veckan i den 35:e upplagan av Dalecarlia cup i Borlänge, knappa 20 mil från Stockholm.

Föräldern och ledaren Lotta Berghard har rapporterat från cupen som ingår som en av KB:s profilcuper.

IK Brage har efter två års uppehåll, då cupen var på entreprenad, nu tagit tillbaka arrangemanget och är verkligen på gång att göra något bra! Alla planer är samlade på ett stort sportfält med 18 planer.

Ju snabbare man är att anmäla sig och betala, desto närmare sportfältet får man bo. Vi bodde i Maserskolan, bara fem minuters promenad från planerna, vilket gjorde allt mycket enkelt.

Det förekom inga förseningar av matcherna och allt flöt på bra. Vi åkte tåg dit och de hämtade oss med buss så vi var incheckade snabbt och smidigt.  Reception dygnet runt i skolan och vi fick ett väldigt trevligt bemötande av alla som jobbade på cupen.

KB:s 00-or fick möjligheten att spela den allra första matchen i hela cupen och det kändes sig väldigt ovant vid naturgräs första dagen. Följande dagen hade vi anpassat oss och spelarna hade vant sig vid underlaget, vilket bland annat resulterade i en seger mot hemmaklubben Brage. KB blev femma i gruppen och i P 15-klassen deltog totalt 13 lag, varav två norska.

Det blev till slut en placeringmatch om en 10:e placering där KB besegrade Gustafs GoIF med 4-1. Det var tungt och trötta ben efter sju matcher.

Nästa år är P 00 för gamla för cupen som lämpar sig väldigt bra för lite yngre lag. Många norska lag deltog och KB var enda Stockholmslag i P 15-klassen förutom AIK:s u-lag som vann klassen.

Det finns ett bra äventyrsbad alldeles intill sportfältet och cupen ordnade ett bra disco för de äldre. Invigningen verkade vara ganska enkel. Vi deltog inte eftersom vi hade sen match.

Om jag ska nämna nåt negativt var det maten. Både menyn och logistiken kring maten. Arrangörerna förbättrade under cupdagarna och jag är säker på att de fortsätter med
förbättringar inför nästa år.

– Nu är vi på väg till Helsinki Cup, hälsar Lotta.