P04 Röd undviker skador med ”Joint Mobility”

Thomas BahnsonNyheter

Trots att barnen är unga i P04 röd, drabbades några av skador under förra säsongen. Inför denna säsong kommer laget börja jobba aktivt med skadeförebyggande träning. Naprapaten Claes Wallenberg höll ett mycket uppskattat och inspirerande joint-mobility-pass (aktiv rörelseträning) med gruppen i söndags.
På passet fick barnen lära sig följande:
– För att kunna skjuta hårda skott krävs det att musklerna på baksidan av benet inte är för korta. Man får inte slarva med stretching!

– Om man ska klara av Zlatans cykelsparkar med ena foten långt över huvudet, så får man stretcha ännu mer.

– Claes berättade också att en av anledningarna till att Zlatan lyckats så bra är att han aldrig haft en stor skada med lång frånvaro från träning och match. Det gäller att jobba aktivt för att förebygga skador, så att man kan hålla igång träningen.

De som var där och lyssnade på Claes, förstod snabbt att han hade en hel del viktiga saker att
lära ut till oss. Här gällde det att lyssna och lära. Barnen var högmotiverade och fokus var långt över det vanliga. Eftersom salen var stor och det fanns plats för fler, så passade vi på att bjuda in P03 till detta pass. P03:s killar var också väldigt intresserade och fokuserade.
Vi tränare i P04 röd och P03 fick mycket att ta med oss hem. Nästa träning startar vi med dessa övningar.
Tusen tack till Claes för detta pass.
FORZA KB !