På lördag blir cup för P 11-lag på Stadshagen

kb-andersNyheter KB fotboll0 Comments

KB-dagen_2013_grimas

Nu på lördag spelas den första upplagan av KB:s höstcup med 14 lag i klassen P 11 (pojkar födda 2002). 14 lag, varav ett från Åland, spelar hela lördagen på Stadshagen.

Är det här KB:s första turnering i egen regi?

– Ja, om man bortser från att vi mjukstartade med en cup för 7-åringar i samband med KB-dagen tidigare i höstas så är det så, säger KB:s cupgeneral Anders Jansson.

Enstaka föräldragrupper har arrangerat cuper tidigare men från och med i höst så står föreningen för administrationen bakom.

Har intresset varit stort?

– Vi är mycket nöjda. Antalet tider är begränsat och vi siktade på att ta emot åtta lag. Anmälningarna fortsatte komma in och jag vill inte göra lagen besvikna så vi bokade in en turnering till med ytterligare sex lag på Lill-Krillan på söndagen.

Sedan fick vi med kort varsel besked om att det fanns fler lediga tider på Stadshagen så nu kör vi åtta lag på en plan och ytterligare sex lag på en annan plan, men de får en egen turnering.

Vem står för arrangmanget?

Jag och Thomas Bahnson på kansliet har jobbat med administrationen före turneringen men själva cupdagen sköts av föräldrarna. Jag och TB kommer dock att finnas med på ett hörn och stötta föräldrarna. Jag tror att dom kommer att klara det alldeles utmärkt.

Det låter bra. Vad önskar du dej mest just nu?

– Jag hoppas bra väder. Enligt min väderapp ska det bli 12-13 grader och eventuellt regn så jag hoppas att lagen tar med ordentligt med kläder och jag är glad att vi kan spela på Stadshagen, då det finns både omklädningsrum och café i anslutning till planerna där.

Sist men inte minst önskar jag mej många mål, en god stämning och goda burgare på Hagens Café.

Gruppindelningen finns under http://www.karlbergsbk.se/kb-cuper/program-och-resultat/. Matcherna börjar kl 8.00 och håller på till 18.00.