Philip Andersson klar för KB: ”Finns en stark gemenskap”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK är glada att presentera sitt andra nyförvärv för säsongen. Den offensiva mittfältaren Philip Andersson ansluter från division 1-klubben Akropolis IF.

23-åringen har en bakgrund i AIK och Vasalund. De senaste två säsongerna har han huserat i division 1-klubben Akropolis. Nu har Philip Andersson bestämt sig för att spela i Karlbergs BK.

– Philip har jag haft koll på under hans karriär, en kvick spelare som har en väldigt bra vänsterfot och duktig på att utmana. Under perioden som han tränat med KB har han visat upp en proffsig attityd och en mentalitet som visar att han bestämt sig för att ta nästa steg i sin utveckling, säger tränaren Pierre Gallo.

Sportchefen Lennart Sandahl:

– Jätteroligt att Philip Andersson har bestämt sig för att spela med KB. Det är en snabb, teknisk och välskolad spelare som vi garanterat kommer få stor nytta utav i år. Håller han sig skadefri kommer det vara en av seriens bästa spelare.

Redaktionen ställde några frågor till det senaste tillskottet i truppen.

Varför blev det KB?

– Efter att hört mycket gott om föreningen och varit nere och känt på miljön runt laget kändes det väldigt positivt.

Vad har du fått för intryck av spelare och ledare?

– Intrycket från spelare, ledare och människor runt omkring laget är det finns en stark gemenskap, glädje för fotboll och ambition att utvecklas.

Kände du till något om klubben sedan tidigare?

– Innan vi påbörjade försäsongen så visste jag egentligen inte mycket. Jag hade hört att det var en förening som ville framåt och som gjort det väldigt bra de senaste säsongerna.

Hur skulle du beskriva dina styrkor som fotbollsspelare?

– I de offensiva rollerna som jag är van att spela i är mina styrkor kvickheten i både fötter och tanke. Att kunna vårda boll men även utmana och försätta andra och mig själv i farliga situationer.

Vad är målsättningen med säsongen?

– Det är fortfarande tidigt på försäsongen och det tar tid för gruppen att svetsas samman. Jag är dock övertygad om att alla bitar kommer att vara på plats till premiären och väl där börjar vår resa mot att försöka upprepa fjolårets succé.

I eftermiddag gör Philip Andersson sitt första framträdande när KB ställs emot Enskede i säsongens första träningsmatch.

/red