Pierre Gallo lämnar herrlaget: ”Övertygad om att KB har en ljus framtid”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter söndagens slutomgång i division 2 Norra Svealand stod det klart att Karlbergs BK slutar femma i serien. Inför nästa säsong kommer huvudtränaren Pierre Gallo dock inte att finnas kvar i lagbygget.
– Jag fick rätt tidigt en förfrågan som lät intressant och efter noga övervägande så tog jag beslutet att hoppa på erbjudandet, säger han.

Karlbergs BK:s klubbledning har känt till Pierre Gallos önskan om att hoppa på ett nytt uppdrag på en högre nivå, och har i ett tidigt skede kunnat planera för framtiden. Herrlagets sportchef Lennart Sandahl kommenterar.

– Precis som spelare som strävar uppåt så sätter vi inte stopp för en tränare som vill uppåt. Den här säsongen har handlat mycket om att bygga upp en ny stomme efter att vi tappade åtta startspelare från succéåret 2016. Många spelare har tagit stora kliv och vi har haft rekordunga startelvor under hösten. I mina ögon står vi väl rustade för nästa säsong och jag skulle vilja tacka Pierre Gallo för hans arbete under säsongen och önska lycka till med kommande uppdrag.

– Vad gäller hans ersättare så arbetar vi stenhårt med frågan och jag ber om att få återkomma inom en snar framtid, säger Sandahl.

Redaktionen passade på att ställa några frågor till huvudpersonen.

Hej Pierre och tack för din tid i klubben. Hur kommer det sig att du väljer att gå vidare i karriären?

– Hej, jag fick rätt tidigt en förfrågan som lät intressant och efter noga övervägande så tog jag beslutet att hoppa på erbjudandet.

Hur vill du sammanfatta det här året i KB?

– Ett år som på många sätt varit oerhört lärorikt. Vi tappade otroligt många spelare inför säsongen och vi har successivt slussat in yngre spelare för att idag stå med en spelartrupp som gjort många matcher under sin första säsong som seniorspelare.

– Jag tycker att vi har vuxit som kollektiv samt på individnivå, under hösten tog vi inte lika många poäng men det finns otaliga prestationer man som tränare är väldigt nöjd med och jag vet att killarna och laget är på rätt väg. Progressionen har varit uppenbar och väldigt rolig att bevittna, killarna har jobbat väldigt målmedvetet och det ska bli oerhört roligt att följa deras fortsatta utveckling.

Vilka är dina bästa minnen från säsongen?

– Som enskild händelse så måste jag nog framhålla vändningen hemma mot Skiljebo (0-1 till 2-1). Det är inte ofta jag tappar det men när David (Lividikos) avgjorde så var det svårt att behärska sig. I övrigt är det nog som alltid att det bästa är att följa killarna under året, se hur dom växer som fotbollsspelare och individer.

Hur ser du på klubbens framtid?

– Helt övertygad om att KB har en ljus framtid, ungdomsverksamheten är på uppgång och det arbetas på ett väldigt bra sätt underifrån. Många spelare från U19 har tränat med oss under året, två av dessa spelare har dessutom debuterat i A-laget. Otroligt glädjande för alla parter.

Är det något du vill hälsa till supportrarna?

– Vill passa på att tacka alla supportrar för ett fint stöd under året och jag kommer att sakna samtalen innan och efter matcherna.

/red