Pierre Gallo ny seniortränare i Karlbergs BK

Lennart SandahlNyheter, Senior

Nu är det klart vem som tränar Karlbergs BK:s seniorlag nästa säsong. Den förre AIK- och Djurgårdenspelaren Pierre Gallo tar över efter Kalle Karlsson. 41-åringen kommer närmast från Vasalunds IF där han haft rollen som assisterande tränare.

Den före detta elitspelaren har representerat storklubbar som AIK, Djurgården och IFK Norrköping och har sedan han avslutade sin spelarkarriär i IK Frej (2012) haft siktet inställt på en tränarkarriär.

2013 var han assisterande tränare i samma klubb, 2014 var han huvudansvarig för Brommapojkarnas U17-lag, 2015 var han assisterande tränare i BP när klubben låg i superettan och den gångna säsongen förde han, i en assisterande roll, division 1-klubben Vasalund till superettankval.

Nu är Gallo klar för Karlbergs BK, där han tar över stafettpinnen efter att Kalle Karlsson valt att fokusera på sin civila karriär.

– Karlbergs BK är väldigt glada att presentera Pierre Gallo som ny huvudtränare för a-laget, säger sportchefen Lennart Sandahl och fortsätter:

– Pierre var vårt förstaval i rekryteringsprocessen och det finns flera skäl till det. Precis som vår spelargrupp vill han utvecklas och ser KB som ett bra steg i tränarkarriären. Han har goda referenser från sina tidigare uppdrag och vill också satsa på unga, hungriga och träningsvilliga fotbollsspelare. Med Gallo som tränare säkerställer vi att KB fortsätter att spela en snabb, attraktiv och passningsorienterad fotboll som vi tror utvecklar våra spelare bäst.

Hemsidan passade på att ställa några frågor till den nya huvudtränaren.

Hej Pierre och varmt välkommen till Karlbergs BK! Vad var det som fick dig att anta utmaningen som huvudtränare för KB?

– Tack så mycket. Jag fick ett oerhört bra intryck när jag blev presenterad klubben av Pelle (Brädefors, klubbchef) och Lennart (Sandahl, sportchef). Hur de vill arbeta var också en viktig faktor som underlättade mitt beslut, från min sida kändes det rätt direkt.

Vad visste du om Karlbergs BK sedan innan?

– Det som dem flesta känner tror jag, en familjär klubb som är trevlig att verka i. Min dotter började tidigt i KB så jag är väl bekant med ungdomssidan. På senare år har det blivit ett uppsving antalsmässigt har jag förstått så det är oerhört glädjande.

KB har valt att satsa ungt och hungrigt (ofta en medelålder på 21-22 år i startelvan 2016), samt fått mycket beröm för sin snabba och passningsskickliga fotboll. Hur kommer det att se ut med dig som tränare?

– Med all rätta har KB fått beröm, Kalle Karlsson har gjort ett fantastiskt arbete. Min strävan är att fortsätta utveckla spelidén, titta på det som är bra och hitta lösningar på det som behöver förbättras. Men i huvudsak är min ambition att vara ett passningsorienterat lag.

Finns det något som är extra viktigt när man jobbar med så unga spelare som drömmer om en karriär som elitfotbollsspelare?

– Det finns nog många saker men om jag ska urskilja något som jag verkligen tror på så är det progression. Se till att träningen stegras, kan innefatta det mesta såsom spelförståelse, fysik, ansvar, roller mm mm.

Du har en lång erfarenhet som spelare på allsvensk- och superettan-nivå. Är det någon fördel i ditt ledarskap, tror du?

– Jag har ofta tänkt på det och i viss mån kanske det underlättar. Det kan även vara en belastning då man i början av tränarkarriären ofta jämför med hur det ska vara. Framförallt är det viktigt att man är ”klar” som aktiv mentalt. Den stora fördelen är nog att man vet vad som krävs för att spela på elitnivå.

Hur ser julfirandet ut för dig?

– Det blir en lugn stillsam jul med familjen.

/red