Poäng med mersmak mot topptippade Aspudden-Tellus

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter två raka segrar tog Karlbergs BK emot Aspudden-Tellus hemma på Stadshagen på lördagen. Under en blåsig aprileftermiddag lyckades KB hämta upp 0-1 till 1-1 mot hårdsatsande Aspudden-Tellus.

KB hade vänt två raka matcher till seger och hoppades på tre nya poäng när Aspudden-Tellus kom på besök. Aspudden-Tellus hade förlorat sina två tidigare matcher.

Matchen startade intensivt. Aspudden-Tellus hade en del anfall men kom inte till några farliga lägen, utan det skulle bli KB som fick den första stora chansen när man kom runt på kanten och fick flera bra lägen i straffområdet i samma sekvens. Ett par minuter senare hade Alexander Kärki ett skott i ribban, och sedan fick samme Kärki ett bra läge till vänster i straffområdet men målvakten lyckades rädda skottet.

KB hade de farligaste chanserna i första halvlek men Aspudden-Tellus skulle ta ledningen precis innan halvtid. Högerbacken sköt på chans mot det bortre hörnet precis utanför straffområdet och lyckades få bollen i nät.

I andra halvlek försökte KB etablera tryck, men Aspudden-Tellus gjorde det inte enkelt. Man kom inte till några klara målchanser på ett tag, men till slut skulle man få ett bra frisparksläge som sedan ledde till en hörna. På hörnan drogs KB-spelare ner och domaren valde att blåsa straff. 18-årige André Nader, som gjorde mål i förra matchen mot Syrianska Kerburan, tog hand om straffen och satte den säkert till vänster.

Mot slutet var KB bollförande mot ett nedtryckt Aspudden, men man lyckades inte skapa några riktigt heta målchanser utan kom som bäst till halvchanser.

Målvakten Viktor Segerström ställde upp på en intervju efter matchen.

1-1 mot Aspudden-Tellus. Vad har du att säga om resultatet och insatsen?
– Lite både och tycker jag. Vi gör det ganska bra hela matchen, egentligen bättre i första. De skapar inte så mycket, de gör mål på ett skott. Vi skapar inte heller så mycket men jag tycker vi för matchen och det kändes ganska stabilt. Vi har vissa offensiva intentioner som är bra. Det är lite både och. Samtidigt får vi kanske en billig straff så det hade kunnat bli noll poäng, det kunde blivit en, det kunde blivit tre. Nu blev det en.

Hur ser du på den totala inledningen den här säsongen för KB?
– Vi är obesegrade efter fyra matcher och har tagit åtta poäng. Det är helt okej, det började ganska dålig förra året och nu har vi ett helt nytt lag, ny tränare. Det tar tid innan allt sätter sig. Kan vi få igång det här med att inte förlora tror jag att det bara blir bättre och bättre.

Nästa match är mot BK Forward. Vad tror du om den matchen?
– Jag ska inte säga att jag kan så mycket om Forward men det blir en tuff match. De är topptippade av många och kommer från division 1. Vi får analysera de i veckan men jag tror att det kommer bli en tuff match. Vi får vara ödmjuka och göra vårt bästa för att plocka med oss poäng.

Vad finns att förbättra till den matchen?
– Vi ger bort bollen för enkelt och vi tappar bollen billigt uppe i plan vilket leder till omställningar. Lite mer kvalitet i slutfasen också. Vi kommer till mycket runt mål, mycket inlägg och så men det där sista lilla måste rättas till för att vi ska få utdelning.

På söndag (7/5) är det som tidigare nämnt dags för match mot BK Forward i Örebro. Matchen börjar kl 14 och spelas på Trängens IP.

David Nylund