Rättvis uddamålsseger mot Sundbyberg: ”Det känns extremt bra”

Lennart SandahlNyheter, Senior

KB förlorade senast i Örebro mot BK Forward med hela 3-0 och innan det spelade man oavgjort hemma mot Aspudden-Tellus. Hemma på Stadshagen tog man emot Sundbybergs IK för att under lördagen komma in på vinstspåret igen.

Sundbyberg kom till matchen med en inledande dålig form med fyra förluster, en oavgjord och bara en seger på sex matcher. Båda lagen började matchen bra, men det var KB som oftare tog sig till offensivt straffområde och kunde skapa en del halvchanser. Den första stora möjligheten kom efter 20 minuter spelade, när 19-årige Alenga Masimango sköt från sin högerkant i ribban. Den efterföljande returen nickades utanför av Roman Tello. Masimango hade ytterligare ett skott några minuter senare som målvakten räddade.

Sundbyberg fortsatte att ligga rätt i positioner och KB började rulla runt bollen. Mot slutet av halvleken kom bollen in från högerkanten och Sundbyberg tvingades till slut att rensa undan bollen på mållinjen efter tumult i straffområdet. 0-0 skulle stå sig till pausen.

KB fortsatte att rulla upp och bygga sina anfall med ett fint kortpassningsspel även i andra halvlek. Arnold Maya Kisisua, som startade matchen på topp, skulle få en jättechans när Masimango drev upp bollen på högerkanten. Bollen hamnade framför fötterna på honom mitt i straffområdet och bollen skulle bara slås in, men Sundbyberg-målvakten gjorde en jätteräddning. Sundbyberg hade en kortare period med mycket inlägg och fasta situationer men nästa stora chans var återigen KB:s, när Masimango sköt i stolpen med fel fot utanför straffområdet.

KB fortsatte sätta tryck, och de kontringar som Sundbyberg hade tog försvaret undan. Framförallt Sitapha Ndure var en gigant i försvaret och släppte ingen förbi sig. Sedan, med bara några minuter kvar, skulle KB äntligen få in sitt efterlängtade mål. På en hörna räddade målvakten den första nicken, men den andra nicken på returen från inhoppande Modou Gassama gick i mål – 1-0!

Sundbyberg hade en jättechans precis i slutet när man kom fri till höger i straffområdet, men avslutet kunde målvakt Edvin Hall ta hand om. Precis efter fick Gassama nästan göra sitt andra mål på en kontring men Sundbyberg kunde återigen rensa på mållinjen. Matchen slutade 1-0 och det rättvist.

Den under matchen aktive yttern Alenga Masimango ställde upp på en intervju efter matchen.

Det blev till slut en 1-0-seger idag. Vad tycker du om matchen?
– Jag tycker det är välförtjänt. I första halvlek får vi inte in bollen men vi är ganska nöjda med hur det gick. I andra halvlek visste vi om vi gnuggade på och gjorde exakt samma sak så skulle 1-0 komma och det gjorde det till slut. Vi är nöjda med resultatet helt enkelt.

Ni förlorade senast med 3-0 och spelade oavgjort innan dess. Hur känns det att vinna igen?
– Det känns extremt bra. Speciellt efter en förlust med 3-0. Vi ville revanschera oss efter förra veckan.

Vad tror du om säsongen i övrigt? Vad har ni för mål och förhoppningar?
– Vi har tagit fem matcher i taget där vi satt en gräns för hur många poäng vi ska ta. Vi har mer kortsiktiga mål framför oss, vi har inget riktigt långsiktigt för hela säsongen.

Vad vill tränaren Pierre Gallo göra med laget? Hur vill ni spela er fotboll?
– Han vill att vi ska vara ett spelande lag. Mycket vändningar och vårt spel ska gå igenom mittfältet. Han vill ha mycket passningsspel.

Klicka här för att se tabellen

David Nylund
Foto: Anders Jansson