Reportage Höstcampen 2019

Kalina LindahlFrån kansliet

Då våra lag tagit spelledigt under höstlovet passade KB på att bjuda in träningssugna barn och ungdomar till fotbollcamp under lovets första tre dagar! I onsdags avslutades årets Höstcamp där cirka 60 spelare och 6 ledare varit med och skapat tre roliga och utvecklande fotbollsdagar uppe på Stadshagen. Under ledning av spelare från klubbens A- och U-lag samt erfarna ungdomstränare, fylldes dagarna av ett varierat utbud av spelövningar, lekar och social samvaro.

Så här tycker Charlie Hök, till vardags i P-09 Blå, om campen:
Jag tycker det var jättekul och jag tycker det är bra att alla på höstlovet kan få lite träning. Jag tycker det var bra och jag rekommenderar det nu på höstlovet! Det var kul för att det var varierad träning med både träning och lek-träning. Jag har lärt mig att skjuta hårt, för vi har en ganska dålig pump hemma hos oss så bollarna blir inte alltid så hårda. Och här har ni ganska hårda bollar, så man blir bättre på att skjuta.

Gustav Ahlenius i P-10 Blå stämmer in:
Jag tycker att det har känts bra för att man får köra fotboll så länge och att man får nya vänner. Jag har lärt mig att skjuta hårdare och högre, blivit mer pricksäker och bättre på att driva bollen. Allsvenskan har varit roligast, där bollen måste komma i mål utan studs. Det är kul!

Full fart under smålagsspelet i den yngsta gruppen!

Olle Rodebjer i P-07 Gul är också nöjd med dagarna:
Jag tycker det har varit kul. Jag tycker faktiskt det har varit väldigt god mat! Jag tycker också det är bra med plats, med så här utrymme, istället för kanske ibland när man tränar vanligt då kanske vi inte har tillräckligt med plats för att spela 7-manna och sånt. Lekarna, som typ Husby-lag och det, har vart roligast. Jag har mest blivit bättre på possessionspel och skott, för det är det vi har tränat på mest vad jag kan komma på.

Målvaktstränare Estelle Andersson genomför uppskattad träning med framtidens keeprar!

Ramin Shojaei från KB U-18 om sin första camp som ledare:
Jag är med här på campen för att jag bryr mig om barn och ungdomar i alla åldrar och tycker att det är väldigt kul att vara med i deras spelarutveckling. Den största utmaningen här under veckan, och även det viktigaste som jag vill att mina spelare ska ta med sig, är att värdera situationer rätt under match. Till exempel när man ska gå framåt med bollen i banan, när det är bättre att vända hem, eller spela i sidled beroende på den rådande situationen. Vi har kört mycket spelövningar eftersom spel i olika former utvecklar spelarnas beslutsfattande som dom sen kan ta med sig in på match.

Fikapaus och gemenskap över laggränserna!

Viktor Gredin, utvecklingsansvarig i klubben och ansvarig för Höstcampen, är överlag nöjd med dagarna, men menar samtidigt att det finns gott om utrymme för förbättring inför kommande KB-camper:
Sammantaget har det varit en bra camp. Tack vare våra duktiga spelare och ledare har vi lyckats fylla dagarna med matchlika och roliga fotbollsövningar, vilket var en viktig målsättning inför veckan! Detta behöver vi dock utveckla ytterligare till kommande camper, vilket kommer att ske genom vidareutbildning av våra redan skickliga ledare. Dessutom vill jag bredda träningsinnehållet under veckan och fokusera mer på att utveckla spelarnas förståelse för vad det innebär att vara en bra lagkamrat, förmåga att hantera sina känslor i med- och motgång, samt kunskap om kost och hälsa.
Slutligen är jag bekymrad över den låga andelen tjejer som är representerade under våra camper. Framöver måste vi anpassa verksamheten för att fler tjejer ska anmäla sig till och trivas under de aktiviteter som vi anordnar under skolloven.