Revanschsugen Bichler Bergenhem tillbaka från skada

Lennart SandahlNyheter, Senior

23-årige försvararen Sebastian Bichler Bergenhem kom till Karlbergs BK från Örebrolaget Rynninge inför säsongen. Efter en stark start på säsongen drabbades ”Sebbe” av en fraktur i benet. Nu är han tillbaka och redo att hjälpa KB till nya poäng i division 2 norra Svealand.

Redaktionen stämmer av läget med Bichler Bergenhem efter att han gjort comeback i 6-1-segern mot Västerås IK.

Äntligen comeback efter din olyckliga fraktur – och två assist direkt! Hur kändes inhoppet i halvtid i matchen mot VIK?

– Det kändes bra efter benskadan som jag fick borta mot Kvarnsveden (4 juni). Jag kände ingenting av skadan och det var skönt att få speltid igen. Extra gött när man fick göra två assist också.

Har det varit tufft att stå på sidan?

– Klart att det aldrig är kul att stå skadad på sidan och kolla på lagkamraterna, men jag hade väl tur i oturen att skadan kom precis före uppehållet så jag missade ”bara” fem matcher som tur var.

Nykomlingen Karlberg biter sig fast i toppstriden. Hur är känslan i laget?

– Känslan i laget är mycket bra! Vi har bra fart på träningarna och att vi är med i toppen av tabellen gör det lätt att motivera sig. Alla är glada och det är roligt att komma till träningarna.

På lördag väntar Gamla Upsala på bortagräs. Ett av tre lag som besegrat oss. Är du revanschsugen?

– Jag är absolut revanschsugen efter 2-4-förlusten på hemmaplan i våras. Jag kommer ihåg att jag fick ett tveksamt rött kort och de gjorde mål på straff efter det. Sedan rann det iväg, så det är klart att man vill vinna den här matchen.

– Det kommer bli en tuff match på lördag, men om vi sätter våra chanser och inte släpper till så mycket bakåt så ska vi förhoppningsvis resa hem med tre poäng från Uppsala.

Vi tackar Sebbe för pratstunden och önskar lycka till i morgondagens match med avspark 16.00 på Gamlis IP i Uppsala.

/red