Richard Karlsson: ”Det behövdes ett snack i halvtid”

kb-redSenior

IvanForlin
Ivan Förlin gjorde sitt första mål för KB mot Värmdö i torsdags.

Karlbergs BK besegrade Värmdö i cupen i torsdags. Här är tränaren Richard Karlssons ord efter matchen.

Vad säger du om vår insats i första halvlek?
– Vi förbättrar en del saker som vi pratat om och tränat i veckan från förra matchen, men tappar på en del andra, så vi får inte ut någonting av det i första. Vi ligger dessutom under med 0–1, så det behövdes ett snack i halvtid. Men vi har en bra grund att bygga vidare på i andra och behöver bara rätta till ett par saker för att få ordning på spelet.

Vad säger du om förvandlingen till andra halvlek?
– Vi gör en klart bättre andra halvlek, men samtidigt tycker jag vi bygger vidare på det vi startat upp i första och jobbat med sista tiden. Skillnaden är att i andra ligger vi mycket närmare Värmdö i försvarsspelet och är vi mycket noggrannare att få fast bollen på offensiv planhalva och fylla på med folk bakifrån.

Några spelare som du tycker utmärkte sig?
– Anders (Lindskog) som hoppade in på mittfältet ger oss en grym trygghet med sin rutin och erfarenhet. Sedan gör Ivan (Förlin) en mycket bra insats på sin vänsterback. Båda killarna får dessutom sätta dit varsin kasse, vilket är extra kul. Paul (Lindqvist) gör också ett par sköna räddningar i kassen.

/red