Richard Karlsson: ”Vi visade bra inställning”

kb-redSenior

RogerSvensson1

KB-tränaren Richard Karlsson var nöjd med inställningen i söndagens 4–4-match mot IFK Haninge/Brandbergen.

Var det något som gladde dig i går?
– Skulle vara att solen sken och vi fick en fin vårdag… Nä, skämt och sido, så får vi se till de enskilda prestationerna idag. Jag tycker våra unga spelare jobbar hårt och tar för sig bra. De visar att vi har yngre spelare som är sugna på att ta klivet upp och redo att fylla på när chansen kommer.
– Vi spelar med ett helt nytt innermittfält som även var bland de tre yngre på planen. Det gör så klart att vi inte riktigt kan hitta den organisation vi är vana vid. Men vi fick ett hårt jobbande mittfält, med mycket energi.
– Det är också positivt att vi fortsätter skapa farliga målchanser genom hela matcherna och att vi gör många mål. Sedan visar vi upp en bra inställning när vi hämtar upp 2–4, efter att ha tappat 2–1-ledningen på några minuter.
Vad behöver förbättras?
– Passningsspelet måste bli säkrare och gå snabbare. Det är inte bara antalet bolltoutch, utan även våra beslut måste gå snabbare. Sedan tycker jag att det ser ut som lite för enkla misstag på ett par av målen vi släpper in. Men vi får utvärdera det mer när vi gör analysen tillsammans. Men det var, som sagt, flera spelare på planen som inte spelat tillsammans tidigare och det kan mycket väl vara en del av orsaken.

/red